Τι ισχύει για την εστίαση σε ξενοδοχεία στις “κόκκινες” περιοχές

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (B’ 4829/2-11-2020) η κοινή υπουργική απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 που ισχύουν από σήμερα 3/11/2020 στην κίτρινη και κόκκινη ζώνη της χώρας. Για τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες που είναι σε γενικευμένο lockdown εκδόθηκε ξεχωριστή απόφαση (B’ 4831/2-11-2020).

Όσον αφορά την εστίαση, όπως έγινε γνωστό από την ώρα του μηνύματος του πρωθυπουργού το περασμένο Σάββατο, στις περιοχές που ανήκουν στην “κόκκινη” ζώνη Β – αυξημένου κινδύνου*, αναστέλλεται η λειτουργία των εστιατορίων, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικείων (πλην σχολικών), αναψυκτηρίων, καντινών. Επιτρέπεται μόνο η λειτουργία υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through ως τις 23:30, ενώ από τις 23:30 και μετά επιτρέπεται μόνο η λειτουργία του delivery, με εξαίρεση την πώληση αλκοολούχων ποτών.

Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται εστιατόρια, αναψυκτήρια, καφέ που λειτουργούν εντός ξενοδοχείων, εφόσον εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά και υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται μέτρα αποφυγής του συνωστισμού.

Αναλυτικά το ΦΕΚ είναι διαθέσιμο εδώ.

* Στην κόκκινη ζώνη ανήκουν οι Περιφερειακές Ενότητες: Ανατολικής Αττικής, Βοιωτίας, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Δράμας, Δυτικής Αττικής, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Έβρου, Ημαθίας, Θήρας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καστοριάς, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, Νάξου (πλην Αμοργού), Νότιου Τομέα Αθηνών, Ξάνθης, Πειραιά, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη