Τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό στα νησιά των Κυκλάδων

Γ. Χατζημάρκος: "Η Περιφέρεια θα μισθώσει με δικές της δαπάνες ξενοδοχεία φιλοξενίας τυχόν ασθενούντων από κορονοϊό"

Τηλεδιάσκεψη για τα νησιά των Κυκλάδων, με θέμα τον συντονισμό των δράσεων που απαιτούνται για την επίτευξη του κοινού στόχου της έναρξης της τουριστικής περιόδου, διοργάνωσε χθες (4/5) ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, οι βουλευτές Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας και Κατερίνα Μονογιού, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, Δήμαρχοι νησιών των Κυκλάδων και εκπρόσωποι Ενώσεων Ξενοδόχων των νησιών. Από πλευράς Σαντορίνης, το “παρών” έδωσαν ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Ηλιόπουλος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο κος Θεοχάρης επανέλαβε την ισχυρή κυβερνητική βούληση να προετοιμαστεί η χώρα για την υποδοχή επισκεπτών όταν οι υγειονομικές συνθήκες τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα θα το επιτρέψουν και φυσικά πάντα με τη καθοδήγηση των ειδικών της Ιατρικής επιστημονικής κοινότητας. Ανέφερε επίσης ότι την Παρασκευή 8/5 θα είναι έτοιμα τα απαραίτητα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των τουριστικών υποδομών, τα οποία και θα τεθούν σε μελέτη και διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, προκειμένου να οριστικοποιηθούν έως τις 15/5 και να υπάρχει επαρκής χρόνος προετοιμασίας.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε τα εξής:

Το εγχείρημα, να έχουμε τουριστική περίοδο μέσα σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες υγειονομικής κρίσης, είναι ιστορικά μοναδικό και εξ αυτού και εξαιρετικά δύσκολο. Προσωπικά, δεν μπορώ να φανταστώ το Νότιο Αιγαίο, που είναι η καρδιά του ελληνικού τουρισμού να μην δίνει αυτή την μάχη. Θα κάνουμε οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να πετύχουμε. Δεν θα λυπηθούμε έξοδα και θα σεβαστούμε στο ακέραιο τις οδηγίες των ειδικών της Ιατρικής κοινότητας. Είναι σημαντικό το ότι θα έχουμε τα πρωτόκολλα στο τέλος αυτής της εβδομάδας και θα δουλέψουμε και εμείς από την πλευρά μας για να ολοκληρωθεί η διαβούλευση για αυτά εντός μερικών μόνο ημερών. Σε ό,τι αφορά στο marketing, τον Ιούνιο θα είμαστε έτοιμοι να βγούμε στοχευμένα στις αγορές που θα αξιολογηθούν έως τότε ως δυνητικές δεξαμενές σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τη Marketing Greece, αφού ως ομάδα με κοινό στόχο μόνο μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Επιπλέον, ως Περιφέρεια σας γνωρίζουμε την απόφαση μας να προχωρήσουμε με δική μας δαπάνη στην μίσθωση ξενοδοχείου για τη φιλοξενία των τυχόν ασθενούντων, για τους οποίους θα χρειαστεί οργανωμένος χώρος καραντίνας και περιμένουμε τις οδηγίες από τους ειδικούς, προκειμένου να ξεκινήσουμε άμεσα τη σχετική διαδικασία. Δεν υπολογίζουμε οικονομικό ή πολιτικό κόστος στην προσπάθειά μας να ενεργοποιήσουμε ξανά την ατμομηχανή της οικονομίας των νησιών μας και της χώρας μας”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη