Τηλεδιάσκεψη Γ. Χατζημάρκου και Α. Καμπουράκη με τον Γ.Γ. του ΕΟΤ

Με κοινό σχέδιο για τη διασφάλιση της υγείας και την προετοιμασία της επόμενης μέρας

Μακρά συνεργασία μέσω τηλεδιάσκεψης είχαν σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός δράσεων και πρωτοβουλιών για την επόμενη μέρα της πανδημίας.

Με τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας να παραμένει πρωταρχικό μέλημα, έγινε εκτενής συζήτηση για την επανεκκίνηση του παγκόσμιου Τουρισμού και την επόμενη μέρα για την εργασία και την οικονομία στα νησιά της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου.

Σε συνέχεια της χθεσινής κοινής επιστολής τους προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι κύριοι Χατζημάρκος και Καμπουράκης μετέφεραν και προς τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ την κοινή θέση της Περιφέρειας και των 34 δήμων του Νότιου Αιγαίου για μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά, ως ένα κρίσιμο και αναγκαίο εργαλείο για την ταχεία επανεκκίνηση του Τουρισμού. Δεν παρέλειψαν επίσης να κάνουν ακόμα μια φορά γνωστή τη δέσμευσή τους ότι θέτουν τον προϋπολογισμό του Νοτίου Αιγαίου στη διάθεση της εθνικής προσπάθειας για την προστασία της δημόσιας υγείας και το πρόγραμμα της οικονομικής ανάκαμψης.

Από την πλευρά του, ο κος Φραγκάκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που θα ληφθούν από τον ΕΟΤ προκειμένου να ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν στις αγορές του εξωτερικού και τόνισε ότι κυβερνητική προτεραιότητα αποτελεί η στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου και οι προοπτικές δυναμικής επανεκκίνησης, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Τέλος, με το βλέμμα στην επόμενη, πολύ δύσκολη, μέρα για τον Τουρισμό, τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίο τόνισαν στον κο Φραγκάκη ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα κινηθεί συντονισμένα και με κοινό σχέδιο, σε ευθυγράμμιση και συνεργασία με την κυβέρνηση για την επίτευξη των καλύτερων κατά το δυνατόν αποτελεσμάτων στην υγεία και στον τουρισμό, την εργασία και την οικονομία.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη