Τιμητική εκδήλωση για τον Χριστόφορο Ασιμή, το Σάββατο 27/5 στον Καρτεράδο

Τον γνωστό και καταξιωμένο Θηραίο ζωγράφο και αγιογράφο Χριστόφορο Ασιμή θα τιμήσει για την προσφορά του στον πολιτισμό και την τέχνη, το Σάββατο 27/5, ο Ιερός Ναός Αναλήψεως του Σωτήρος στον Καρτεράδο, σε ειδική εκδήλωση που έχει προγραμματίσει στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο “Η Γλυκογαλούσα”, στις 20:00.

Τον καλλιτέχνη και το έργο του θα παρουσιάσει ο αρχιτέκτονας κος Νικόλαος Δελένδας, ο οποίος θα προβάλει και έργα του καλλιτέχνη και θα μιλήσει για τη λαϊκή αρχιτεκτονική της Σαντορίνης μέσα από το έργο του ζωγράφου.

Λίγα λόγια για τον Χριστόφορο Ασιμή
Η Χριστόφορος Ασιμής γεννήθηκε στη Σαντορίνη, στην Έξω Γωνιά. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στα Φηρά και στη συνέχεια πήγε Γυμνάσιο στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και στο πλαίσιο των σπουδών του παρακολούθησε και τα μαθήματα αγιογραφίας της σχολής. Τα έργα του, στα οποία ως επί το πλείστον κυριαρχεί το τοπίο της Σαντορίνης, έχουν εκτεθεί επανειλημμένα στο κοινό, τόσο σε ατομικές όσο και σε συλλογικές εκθέσεις ζωγραφικής. Έργα του εκτίθενται, σε μόνιμη βάση, στον πολυχώρο τέχνης ΑΚ Κέντρο Τεχνών.

Ο κος Ασιμής είχε φιλοξενηθεί τον Νοέμβριο του 2021 στη διαδικτυακή εκπομπή του Atlantea “Στο μεταξύ…” και είχε μιλήσει στον εκδότη του Atlantea Κώστα Κωνσταντινίδη – μεταξύ άλλων – για τη σχέση του με τη Σαντορίνη, την καλλιτεχνική του πορεία ως ζωγράφος, την ενασχόλησή του με τα κοινά του νησιού, καθώς και για θέματα πολιτισμού που αφορούν στο νησί. Δείτε το σχετικό βίντεο στο κανάλι του Atlantea στο YouTube εδώ.

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη