Για το πρωί της Τρίτης 17/12 έχει προγραμματιστεί η έναρξη λειτουργίας της νεφρολογικής μονάδας του Γ.Ν. Θήρας. Σύμφωνα με τις υποδείξεις του νεφρολόγου που αναμένεται να μετακινηθεί από τη Ρόδο στη Σαντορίνη για τον σκοπό αυτό, κατά την πρώτη στην πράξη χρησιμοποίηση των μηχανημάτων, θα προσέλθουν για αιμοκάθαρση δύο νεφροπαθείς και θα πρέπει ο σύλλογος νεφροπαθών να προσδιορίσει ποιοι θα είναι αυτοί. Ο σύλλογος θα πρέπει επίσης να ενημερώσει και για τη σειρά προτεραιότητας των υπόλοιπων ασθενών.

Θυμίζουμε ότι η μετακίνηση του νεφρολόγου από τη Ρόδο στη Σαντορίνη, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, έχει εγκριθεί μέχρι τις 10/1/20. Οι νεφροπαθείς που υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση στην ιδιωτική κλινική μέχρι τη στιγμή που κοινοποιήθηκε η επικείμενη έξωση ήταν 18. Ακόμα και αν η έξωση παρατείνεται για λίγο καιρό, ώστε να γίνει ομαλά και σταδιακά η μετάβαση των ασθενών από τη μια μονάδα στην άλλη, παραμένει ως μείζον θέμα το ότι για να καλυφθούν όλοι από τις τέσσερις θέσεις που διαθέτει το νοσοκομείο, η μονάδα θα πρέπει να λειτουργήσει σε δύο βάρδιες.

“Είναι δεδομένη η βούλησή μας για την καλύτερη και μέγιστου αριθμού ασθενών  εξυπηρέτηση, αλλά δεν μπορούμε να μη λαμβάνουμε υπόψη τις υφιστάμενες δυνατότητες του τμήματος” αναφέρει το Γ.Ν. Θήρας σε ανακοίνωσή του, κάτι που σημαίνει ότι οι διεκδικήσεις για πληρέστερη στελέχωση του τμήματος σε μόνιμη βάση, τόσο σε νοσηλευτικό όσο και σε ιατρικό προσωπικό, πρέπει να συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here