13.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Προς λειτουργία η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γ.Ν. Θήρας

Share

Τουλάχιστον σε πρώτη φάση, η πίεση που ασκήθηκε την τελευταία εβδομάδα από παντού, προκειμένου να βρεθεί νεφρολόγος που θα αναλάβει να θέσει σε λειτουργία την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας φαίνεται ότι απέδωσε καρπούς. Όπως έγινε γνωστό, η ΑΕΜΥ ενέκρινε τη μετακίνηση του Ιατρού Νεφρολόγου Επιμελητή Β’, Ζερβού Άγγελου, από το Κ.Υ. Ρόδου στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας για κάλυψη άμεσων και επιτακτικών αναγκών μέχρι τις 10/1/2020.

Ο γιατρός αναμένεται να έρθει στο νησί μέχρι την προσεχή Τετάρτη (11/12) και αφού γίνουν οι τελικοί έλεγχοι, η μονάδα εκτιμάται ότι θα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία από τη Δευτέρα 16/12. Για το διάστημα που μεσολαβεί από τις 9/12, οπότε εκπνέει η τρέχουσα παράταση για την έξωση στην ιδιωτική νεφρολογική κλινική, μέχρι να λειτουργήσει η μονάδα στο νοσοκομείο, αναμένεται να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ της διοίκησης της κλινικής και της ιδιοκτησίας του ακινήτου όπου στεγάζεται η κλινική, ώστε να δοθεί και νέα παράταση και να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται για λίγο ακόμα οι ασθενείς.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook:

“Ο αγώνας μας για την επίλυση του προβλήματος με τους νεφροπαθείς του Δήμου μας απέδωσε. Η πίεση που ασκήθηκε είχε ως αποτέλεσμα και μετά την διαβεβαίωση για την παραχώρηση στέγης από τον Δήμο (και την προσφορά του κ. Πατηνιώτη), να βρεθεί γιατρός νεφρολόγος, ο οποίος θα φτάσει άμεσα στο νησί.
Εγγυήθηκα δημόσια ότι μέχρι να λειτουργήσει το νεφρολογικό τμήμα του νοσοκομείου μας, οι νεφροπαθείς δεν θα έμεναν ούτε μέρα χωρίς να κάνουν την αιμοκάθαρσή τους.
Εγγυήθηκα ότι θα είμαι δίπλα τους και δεν θα σταματήσω ούτε λεπτό να αγωνίζομαι για την πλήρη δικαίωσή τους.
Αισθάνομαι σήμερα ικανοποιημένος που χάρη σε αυτές τις συντονισμένες προσπάθειες, λύνεται άμεσα το πρόβλημα.
Τους νεφροπαθείς ενημέρωσε και σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο η Αντιδήμαρχος του Δήμου μας κ. Σ. Κίτσου, μετά την προχθεσινή ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο κ. Γ. Μαντούση, η οποία ανέλυσε με λεπτομέρειες, όλες μας τις ενέργειες. Είμαστε παρόντες!
Δίπλα στους Δημότες μας. Τα προβλήματά τους είναι και δικά μας προβλήματα.
Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν στην επίλυση του προβλήματος. Κυρίως τους Υπουργούς, πρόεδρο ΑΕΜΥ, Πρόεδρο ΔΥΠΕ, Διοικητή του Νοσοκομείου μας, τον Έπαρχο μας, και τους Αντιδημάρχους Θήρας. Αναλυτική ενημέρωση θα κάνω στους Δημότες με την επιστροφή μου στη Σαντορίνη.”

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών και Φίλων Νεφροπαθών Θήρας “Ο Άγιος Παντελεήμων” κο Λουκά Λιγνό, η εξέλιξη αυτή συνιστά σαφώς μια πρώτη νίκη αλλά το ότι ο γιατρός έρχεται για έναν μήνα δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό. “Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τον επόμενο νεφρολόγο. Εκεί που είχαμε προθεσμία 10 ημερών, τώρα έχουμε 30”, δήλωσε.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη