Την Τρίτη 9/11 η διαβεβαίωση του νέου Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα βρεθεί αύριο Τρίτη 9/11, στις 11:00, ο νέος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων Αμφιλόχιος, προκειμένου να δώσει τη διαβεβαίωσή του, μαζί με τους άλλους τέσσερις νέους Μητροπολίτες: Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Πλάτωνα, Καστορίας Καλλίνικο, Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίο και Περιστερίου Γρηγόριο.

Σύμφωνα με τον καταστατικό Χάρτη της Ιεράς Συνόδου της 9ης Ιουλίου 1852, καθιερώθηκε οι κληρικοί να δίνουν διαβεβαίωση, οι μεν αρχιερείς στην αρχιεροσύνη τους οι δε άλλοι κληρικοί στην ιεροσύνη τους. Κατά τη Διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, ο νέος Αρχιερέας θέτει το δεξί του χέρι στο στήθος και δίνει την υπόσχεση ότι θα τηρεί τους Ιερούς Κανόνες και τους Νόμους του Κράτους.

Τη διαβεβαίωση θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, παρουσία και της Υπουργού Υγείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμεως.

Οι πέντε νέοι Μητροπολίτες εξελέγησαν από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 8 Οκτωβρίου. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 18/10, τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων Αμφιλόχιου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη