ΞΕΕ: Το 41% των Ευρωπαίων ταξιδιωτών προτιμούν μέρη που ακολουθούν βιώσιμες πρακτικές

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας του ΞΕΕ

Τις τάσεις της παγκόσμιας ξενοδοχειακής βιομηχανίας τα προσεχή έτη σκιαγράφησε το 6ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας (6th International Hospitality Forum), που διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, σε συνεργασία με την Phocuswright, μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως συμβουλευτικές εταιρείες, με εξειδίκευση στον Τουρισμό, και το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα στο Metropolitan Expo στο περιθώριο της έκθεσης HORECA 2023.

Το Φόρουμ πραγματοποιήθηκε και το παρακολούθησαν τόσο διά ζώσης όσο και διαδικτυακά περισσότερα από 1.200 άτομα, από την Ελλάδα και 17 χώρες του εξωτερικού.

Το 6o Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας, με τίτλο “Securing Resources: Addressing Today’s Major Challenge in Hospitality”, είχε δύο βασικές θεματικές ενότητες σχετικά με την εποικοδομητική χρήση των πόρων ανθρώπινου δυναμικού και την αποτελεσματική κατανάλωση ενέργειας, καθώς και τις ευκαιρίες βιώσιμης ανάπτυξης του κλάδου της φιλοξενίας.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Εστιάζοντας στη μελέτη της Phocuswright με τίτλο: “Hospitality Reboot-Embracing Trends Facing Challenges” τονίστηκαν τα παρακάτω βασικά συμπεράσματα:

  • Το 41% Ευρωπαίων ταξιδιωτών εξετάζουν τη διαμονή τους σε μέρη που ακολουθούν βιώσιμες πρακτικές.
  • Το 74% των ανθρώπων που κατέληξαν σε ξενοδοχείο αναζήτησαν πρώτα και την εναλλακτική μίας βραχυχρόνιας μίσθωσης.
  • Αναδεικνύονται ως σημαντικά δύο συμπεράσματα: ο αυξανόμενος ρόλος της τεχνολογίας στην εμπειρία των επισκεπτών (digitization of the travel experience) και η αύξηση των ψηφιακών νομάδων.
  • Σημειώνεται ότι το 58% των ψηφιακών νομάδων είναι πάνω από 35 ετών ενώ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχουν υψηλότερο εισόδημα και υψηλότερη μόρφωση.

“Η γνώση είναι δύναμη. Κι αυτή είναι η αποστολή του Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας ως θεσμού διαλόγου κι ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειριών, με υψηλή προστιθέμενη αξία για τα μέλη μας, για κάθε Έλληνα ξενοδόχο που η επιχειρηματική στρατηγική του πρέπει να προσαρμόζεται στις διακυμάνσεις των τάσεων της παγκόσμιας αγοράς. Γι’ αυτό και στόχος μας είναι η περαιτέρω ενδυνάμωσή του μέσα από τη συνένωση όλων των δυνάμεων του ελληνικού τουρισμού”, δήλωσε, μεταξύ άλλων, μετά το πέρας του 6ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας ο Πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη