Το δίκτυο συνεργατών του Dive In Action μεγαλώνει μέσω του προγράμματος Envi-Net 2020

Πρώτος σταθμός η Ανάφη - Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Με τη φιλοδοξία να μεγαλώσει και να επεκταθεί σε περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, η περιβαλλοντική οργάνωση Dive In Action ξεκινά στις 18 Μαρτίου, μέσω του προγράμματος “Envi-Net 2020” να στήνει ένα δίκτυο συνεργατών εκτός Σαντορίνης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υποτροφιών για εκπαίδευση σε θαλάσσια περιβαλλοντικά ζητήματα και με πιστοποίηση περιβαλλοντικής καταδυτικής εμπειρίας, με στόχο την οργάνωση δικτύου σε νησιά των Κυκλάδων, που θα παρακολουθεί θαλάσσιες περιοχές που δέχονται την μεγαλύτερη περιβαλλοντική πίεση, όπως λιμάνια, κλειστούς όρμους και παραλίες με συνήθη μεγάλη επιβάρυνση. Παράλληλα, το δίκτυο θα αναλαμβάνει και την οργάνωση περιβαλλοντικών δράσεων, θα συνεισφέρει στις θαλάσσιες παρατηρήσεις και καταγραφές για λογαριασμό της Dive In Action, σηματοδοτώντας τη βιωσιμότητα ενός προγράμματος παρακολούθησης των θαλασσών.

Η αρχή θα γίνει από την Ανάφη, όπου τέσσερις υποψήφιοι θα παρακολουθήσουν το δεκαήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης, σε δυο περιόδους των πέντε ημερών. Στην πρώτη περίοδο από 18 έως 22 Μαρτίου θα αναπτυχθεί η καταδυτική θεωρία, βασικές έννοιες, προφίλ κατάδυσης, μέτρα ασφάλειας – οργάνωσης και ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενώ στη δεύτερη περίοδο οι συμμετέχοντες θα ολοκληρώσουν τον κύκλο μαθημάτων περιβαλλοντικής καταδυτικής εμπειρίας και θα καταρτιστούν στον σχεδιασμό θαλάσσιων περιβαλλοντικών δράσεων, μεθόδων παρατήρησης και καταγραφής.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη