20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων για τη ρύθμιση οφειλών προς το δημόσιο και τις τράπεζες

Share

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη “Νέα ρύθμιση οφειλών σε 240 δόσεις προς το δημόσιο και 420 δόσεις προς τράπεζες (2η Ευκαιρία)” πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από το Επιμελητήριο Κυκλάδων τηΔευτέρα 29/11,παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών Φώτη Κουρμούση.

Εξειδικευμένα στελέχη της Ειδικής Γραμματείας παρουσίασαν τα βασικά σημεία του θεσμικού πλαισίου για τη ρύθμιση-απαλλαγή οφειλών και την παροχή 2ης ευκαιρίας, καθώς και του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όπου προβλέπεται η δυνατότητα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία έως και 240 δόσεις και έως 420 δόσεις προς τις τράπεζες.

Όπως διευκρίνισαν οι εισηγητές, η ρύθμιση οφειλών μπορεί να γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών ή μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης επιχειρήσεων. Κατά τις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές οι οφειλέτες δύνανται να αξιοποιήσουν τη διαμεσολάβηση, με σκοπό να υποστηριχθούν κατά τη διαδικασία σύνταξης ενός πλάνου ρύθμισης και αποπληρωμής οφειλών.

Σχετικά με την απαλλαγή οφειλών, ο νόμος ρύθμισης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας δίνει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απαλλαγούν από όλες τις οφειλές τους, έναντι όλων των πιστωτών τους, εφόσον δεν δύνανται να εξυπηρετήσουν μια μακροχρόνια ρύθμιση οφειλών. Οι ενδιαφερόμενοι οφειλέτες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση πτώχευσης στο δικαστήριο, με σκοπό να λάβουν τη 2η ευκαιρία, αφού θα έχουν απαλλαχθεί από όλες τις οφειλές τους.

Οι επιχειρηματίες–μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων που συμμετείχαν στην παρουσίαση, αλλά και όσα μέλη του φορέα και πολίτες δεν είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν, μπορούν να βρουν απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματά τους στη σελίδα http://www.keyd.gov.gr/ryumish_ofeilvn_yliko/ όπου υπάρχει αναρτημένο το σχετικό ενημερωτικό υλικό καθώς και συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους και στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, στο info@cycladescc.gr.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη