Ο. Κεφαλογιάννη από Οινόραμα: Το κρασί είναι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον ελληνικό τουρισμό

“Το ελληνικό κρασί αποτελεί πλέον διεθνές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και προτεραιότητα του Υπουργείου Τουρισμού είναι η βιώσιμη ανάπτυξη του οινοτουρισμού”, δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την επίσκεψή της στην 30η έκθεση Ελληνικού Κρασιού “Οινόραμα”, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα. Στην έκθεση, που ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα 4/3, συμμετέχουν 250 εκθέτες με 2.500 κρασιά και αποστάγματα. Μεταξύ αυτών και δώδεκα από τα οινοποιεία της Σαντορίνης.

Την Υπουργό υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στους χώρους της έκθεσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου Γιάννης Βογιατζής και η πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Η κα Κεφαλογιάννη  είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει κρασιά από όλη την Ελλάδα και να γνωρίσει από κοντά τους οινοποιούς.

Διαφήμιση

Στη συζήτηση μαζί τους τόνισε ότι η προώθηση του οινοτουρισμού αποτελεί στρατηγικό στόχο για το Υπουργείο Τουρισμού. Υπενθύμισε μάλιστα ότι το 2014, κατά την πρώτη θητεία της στο Υπουργείο Τουρισμού, θεσμοθετήθηκε νομοθετικά ο οινοτουρισμός ως ειδική μορφή τουρισμού. Αλλά και τώρα, πρόσθεσε η κα  Κεφαλογιάννη, αναγνωρίζοντας τη ραγδαία ανάπτυξη του οινοτουρισμού, δημιουργήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Οινοτουρισμού, με σκοπό τον εθνικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού στη χώρα μας.

“Είναι μια μορφή θεματικού τουρισμού που βοηθά τον επισκέπτη να εμπλουτίσει την εμπειρία του και να έρθει σε επαφή με τον τόπο μέσα από τα κρασιά, την ιστορία τους αλλά και τους ανθρώπους τους. Είναι ένα απολύτως εξειδικευμένο κομμάτι του τουρισμού που αναπτύσσεται διεθνώς και συνδυάζει τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα, με την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας, εστίασης και ξενάγησης στις οινοποιητικές ή και οινοπαραγωγικές εγκαταστάσεις”, σημείωσε η Υπουργός Τουρισμού.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη