FESTAVICO στην Ιταλία: Το Οινοποιείο Χατζηδάκη σε τριήμερη γιορτή της γαστρονομίας

Αύρα Σαντορίνης μετέφερε το Οινοποιείο Χατζηδάκη στο ιταλικό φεστιβάλ υψηλής γαστρονομίας FESTAVICO που πραγματοποιήθηκε στις 10-12 Ιουνίου στο Vico Equense, ένα μικρό χωριό κοντά στη Νάπολη, στην αρχή της περίφημης ακτογραμμής του Αμάλφι.

Ιδρυτής και “κινητήριος μοχλός” της διοργάνωσης είναι ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ Gennaro Esposito, ο οποίος προσκάλεσε και φέτος 50 διακεκριμένους σεφ με αστέρια Michelin, από όλη την Ιταλία, που μαγείρεψαν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Κατά τη διάρκεια της FESTAVICO πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων δράσεων και εκδηλώσεων, masterclasses από τους τρεις Ιταλούς Masters of Wine, Gabriele Gorrelli, Andrea Lonardi και Pietro Russo. Στο masterclass της δεύτερης ημέρας, που ήταν αφιερωμένο στα ηφαιστειακά κρασιά, το ΠΟΠ Σαντορίνη Σκυτάλη εσοδείας 2020 από το Οινοποιείο Χατζηδάκη ήταν μεταξύ των δέκα κρασιών από ηφαιστειακά εδάφη που επιλέχθηκαν για παρουσίαση, το μόνο ελληνικό.

Την τελευταία μέρα του φεστιβάλ μάλιστα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το Αηδάνι 2021, το Santorini Familia 2022 και το Νυχτέρι 2020 του Οινοποιείου Χατζηδάκη, που προσφέρονταν μαζί με άλλα κρασιά από τον πάγκο των Ιταλών συνεργατών του οινοποιείου “Vino & Design”.

“Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για το Οινοποιείο Χατζηδάκη, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τη Στέλλα Χατζηδάκη και τη Νεκταρία Βλάχου (βοηθός οινολόγου) να παρουσιάσει τη δουλειά του, αλλά και να προβάλει με τον καλύτερο τρόπο τη Σαντορίνη και τα ηφαιστειακά κρασιά της, σε μια τέτοια εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας, όπου παρευρίσκονταν κορυφαίοι δημοσιογράφοι της Ιταλίας”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το οινοποιείο.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη