Τουρίστες κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Ως οδηγό για τα επόμενα ανοίγματα που θα πραγματοποιήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού στις σχέσεις της Ελλάδας με άλλα κράτη, θα χρησιμοποιηθεί η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο Money Review της Καθημερινής 21/2/21 ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, σημειώνοντας ότι “σε χώρες στις οποίες ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει, η αισιοδοξία αρχίζει να επικρατεί και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τον προγραμματισμό διακοπών, ταξιδιών αναψυχής, κρατήσεις κτλ. Αυτή είναι μια τάση την οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιήσουμε”.

Διαφήμιση

Την ίδια στιγμή, εστιάζοντας στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο κος Θεοχάρης επισημαίνει ότι αυτό κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ε.Ε., ενώ σχετικά με τα rapid test αναφέρει ότι αυτά θα αξιοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό. “Οι εξελίξεις στο μέτωπο κατά της πανδημίας, η διαθεσιμότητα των rapid test, καθώς και η ροή των τουριστών στην Ελλάδα είναι οι βασικοί παράγοντες οι οποίοι θα προσδιορίσουν τα μέτρα που θα εφαρμόσουμε. Τα rapid test είναι ένα εργαλείο χρήσιμο, που φέτος θα έχουμε τη δυνατότητα να το αξιοποιήσουμε κατά τον μέγιστο δυνατό βαθμό για τους ελέγχους στα σύνορά μας”, αναφέρει ο κ. Θεοχάρης.

Σε ερώτηση για την εξέλιξη της νέας τουριστικής χρονιάς, ο κος Θεοχάρης σημειώνει: “Με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μας, αξιολογώντας και προσπαθώντας να κάνουμε μια σχετικά ασφαλή εκτίμηση για το τι θα συμβεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, μπορώ να σας πω ότι το 2021 θα έχουμε μια καλύτερη χρονιά από την περσινή. Αυτό είναι βέβαιο. Πάντως, θα μου επιτρέψετε να υπογραμμίσω ότι, όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα στο τέλος της χρονιάς, αυτό θα μπορέσει να επιτευχθεί μόνον αν από σήμερα σηκώσουμε όλοι τα μανίκια, κάνουμε όλους τους σχεδιασμούς, υλοποιήσουμε επιχειρησιακά ό,τι αποφασιστεί και τρέξουμε όλοι μαζί, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, να ενισχύσουμε και να εξυψώσουμε το brand name της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και όσο πιο εμφατικά γίνεται. Να κάνουμε, δηλαδή, ό,τι κάναμε και το 2020, όταν ανοίξαμε με απόλυτη ασφάλεια και μεγάλη επιτυχία τον ελληνικό τουρισμό. Εφέτος μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here