Του Παλιού Λιμανιού το κάγκελο

Με αφορμή τη σημερινή άφιξη του Celestyal Crystal στη Σαντορίνη, την τελευταία της φετινής χρονιάς, το Atlantea βρέθηκε στο Παλιό Λιμάνι των Φηρών και είδε από κοντά τα περιβόητα κάγκελα που τοποθετήθηκαν πρόσφατα κατά μήκος της προκυμαίας, προκαλώντας αρνητικά σχόλια και αντιδράσεις.

Η τοποθέτηση έγινε στο πλαίσιο της αναγκαστικής εφαρμογής του Διεθνούς Κώδικα για την Ασφάλεια Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ISPS Code), ώστε να πιστοποιείται η ασφάλεια της λιμενικής εγκατάστασης που παρέχει υπηρεσίες σε πλοία που εκτελούν διεθνή ταξίδια, εν προκειμένω στα κρουαζιερόπλοια.

Τα κάγκελα έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση 3 μέτρων από την άκρη της προκυμαίας δημιουργώντας έναν διάδρομο απ’ όπου θα περνούν τα προς επιβίβαση στα κρουαζιερόπλοια άτομα, μετά από τους σχετικούς ελέγχους, όπως συμβαίνει στα αεροδρόμια.

Αυτή τη στιγμή έχουν καλύψει ένα μέρος της προκυμαίας, υπάρχουν όμως και άλλα που μπορούν να καλύψουν όλο το μήκος της ανάλογα με τις ανάγκες και τον αριθμό των επιβατών.

Σε αυτή τη φάση, όσο είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για την εφαρμογή του Κώδικα ISPS, τα κάγκελα είναι απολύτως προσπελάσιμα και δεν γίνεται ο οποιοσδήποτε έλεγχος.

Σύμφωνα με την εταιρεία IFSAS Solutions SA στην οποία έχει ανατεθεί από το Λιμενικό Ταμείο Θήρας η προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας στον Όρμο Φηρών, “μέχρι το τέλος της ερχόμενης άνοιξης, το Λιμενικό Ταμείο Θήρας θα λειτουργεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά, φιλικά προς τον χρήστη και εξελιγμένα συστήματα θαλάσσιων λιμένων στον κόσμο, προσφέροντας σε όλους τους επιβάτες μια καλύτερη, ασφαλέστερη και πιο βολική εμπειρία”.

Αναμένουμε να δούμε πώς εννοούν το “φιλικό προς το χρήστη” σύστημα, καθώς τουλάχιστον από αισθητικής άποψης, η τωρινή κατάσταση δεν φαίνεται η ενδεδειγμένη.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. χρόνια πολλά με υγεια.
    αφού είναι σε εξέλιξη οι εργασίες γιατί μπήκαν τώρα τα κάγκελα που μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα?
    και για ποιο λόγο τοποθετήθηκε το δεύτερο κομμάτι του όρμου φηρων στον κώδικα χωρίς διαβούλευση χωρίς να οριοθέτηση η ιδιατεροτητα του χώρου χωρίς ενημέρωση και πληροφόρηση για την χρήση του κώδικα στους επαγγελματίες που στεγάζονται στο χώρο?
    είναι δυνατόν να εφαρμοστεί ο κώδικας isps και τα dute free να ειναι εκτός χώρου φύλαξης??
    γιατί στην Μύκονο ο κώδικας χαρακτηριστηκε ιδιατερος και πάρθηκαν αλλά μέτρα φύλαξης?
    σας ευχαριστώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη