Σαντορίνη: Τραυματισμός τουρίστα που έκανε flyboard

Άδοξο τέλος είχε το μεσημέρι της Τρίτης 31/7 η προσπάθεια ενός 39χρονου αλλοδαπού να κάνει flyboard στη Σαντορίνη. Ο 39χρονος με την παρέα του είχαν νοικιάσει σκάφος από τα Χανιά για τη Σαντορίνη και ενώ βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή του ηφαιστείου, έκανε χρήση του εξοπλισμού του σκάφους, προκειμένου να διενεργήσει υδροπροωθούμενη ανύψωση (flyboard). Τελικά έχασε τον έλεγχο του υποπόδιου συστήματος, με αποτέλεσμα κατά την πτώση του να προσκρούσει πάνω στο jet ski με το οποίο συνδεόταν.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί κατάγματα και θλαστικά τραύματα στην κάτω γνάθο καθώς και κάταγμα στο αριστερό χέρι, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η αεροδιακομιδή του στο Αττικό Νοσοκομείο, για περαιτέρω νοσηλεία.

Από τη Λιμενική Αρχή Θήρας συνελήφθη ο 38χρονος κυβερνήτης του σκάφους και του jet ski, για παράβαση του άρθρου 309 Π.Κ. (επικίνδυνη σωματική βλάβη), ο οποίος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος. Επίσης κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά του 38χρονου για σύνταξη και αποδοχή ανακριβούς ναυλοσύμφωνου, καθώς δεν έφερε ενημερωμένη κατάσταση επιβαινόντων, ενώ κατά δήλωση των επιβατών, το σκάφος είχε ναυλωθεί έναντι του ποσού των 3.900€, ενώ στο ναυλοσύμφωνο που είχε κατατεθεί στο Α’ Λιμενικό Τμήμα Χανίων, αναγραφόταν πως ο συνολικός ναύλος ανερχόταν στο ποσό των 2.500€.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here