16.4 C
Santorini
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τριήμερες δράσεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής για την “Εβδομάδα Γης”

Share

Την τιμητική του είχε τις τελευταίες ημέρες το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Βουρβούλο, καθώς εκεί πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις της “Εβδομάδας Γης” που διοργανώνει ο ΔΑΠΠΟΣ σε συνεργασία με την Greek Eco Project.

Την Τετάρτη 3/5, μαθητές του Γυμνασίου Φηρών και της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πύργου δημιούργησαν ευφάνταστους κάδους χρησιμοποιώντας παλιά ελαστικά αυτοκινήτων, μαθαίνοντας παράλληλα πόσο σημαντική είναι η επαναχρησιμοποίηση άχρηστων υλικών με στόχο τη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

 

Την Πέμπτη 4/5, τα παιδιά από τα νηπιαγωγεία Μεγαλοχωρίου και Πύργου και από τη Β’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Πύργου ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στη “ζωγραφική”, συνεχίζοντας το βάψιμο των ελαστικών, ενώ στη συνέχεια φύτεψαν βότανα στις νέες ζαρντινιέρες, υπό την καθοδήγηση του γεωπόνου του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας Γιώργου Σκοπελίτη που τους μίλησε για τα φυτά και τη φροντίδα τους.

Σήμερα Παρασκευή 5/5 ο καλλωπισμός του Πάρκου ήταν υπόθεση εφήβων, καθώς μαθητές από τα Γυμνάσια Φηρών και Μεσαριάς ζωγράφισαν τον οικίσκο και τις ζαρντινιέρες.

Στο μεταξύ, η “Εβδομάδα Γης” συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο. Αύριο Σάββατο 6/5 από τις 10:30 μέχρι τις 14:00 θα πραγματοποιηθούν στο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ ενημερωτικά εργαστήρια, παιχνίδια και δραστηριότητες όπως παρουσίαση βιοποικιλότητας βυθού, ενημερωτικό σεμινάριο σχετικά με τον εξοπλισμό κατάδυσης και τους υποβρύχιους καθαρισμούς, κατασκευή κολιέ από πηλό, δημιουργία πινακίδων με οικολογικό περιεχόμενο και πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά και όχι μόνο. Την Κυριακή 7/5 η “Εβδομάδα Γης” ολοκληρώνεται με ένα κυνήγι θησαυρού, το οποίο θα ξεκινήσει στις 10:30 στην Πλατεία του Πύργου.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη