20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σαντορίνη: Τρίμηνη παράταση της σύμβασης με τον εργολάβο καθαριότητας

Βέλη από τη Θηραϊκή Πολιτεία

Share

Νέα παράταση, για τρεις μήνες αυτή τη φορά, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θήρας για την διάρκεια της σύμβασης που έχει συνάψει ο Δήμος με την ανάδοχο εταιρεία “Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων ΑΕΒΕ”, με αντικείμενο την αποκομιδή των απορριμμάτων και τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Κοινοτήτων.

Η τριετής σύμβαση που είχε υπογραφεί αρχικά, έληξε στις 15/8/2019, οπότε και παρατάθηκε μέχρι τις 29/2/2020. Ο Δήμος Θήρας πρότεινε στον ανάδοχο νέα εξάμηνη παράταση, όμως εκείνος συμφώνησε σε τρίμηνη, επομένως η νέα παράταση θα ισχύει ως τις 31/5/2020. Θα αφορά τις ίδιες υπηρεσίες με αυτές της αρχικής σύμβασης, ενώ η παροχή θα γίνεται με τους ίδιους ακριβώς όρους.

Δείτε τη σχετική απόφαση όπως δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια εδώ.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες, ο Δήμαρχος Θήρας κος Αντώνης Σιγάλας, κατά τον απολογισμό του πρώτου εξαμήνου της θητείας του και τον προγραμματισμό των μελλοντικών του δράσεων, αναφέρθηκε στο ζήτημα της καθαριότητας, διευκρινίζοντας ότι την αποκομιδή των απορριμμάτων θα αναλάβει εργολάβος από τον προσεχή Μάιο και ο Δήμος Θήρας με 85 άτομα προσωπικό 8μηνων, αρχικά, συμβάσεων, θα αναλάβει τη σάρωση όλης της Σαντορίνης και Θηρασιάς.

Σχολιάζοντας τη νέα παράταση της σύμβασης με τον τωρινό εργολάβο καθαριότητας, η Θηραϊκή Πολιτεία αναφέρει σε ανάρτησή της: “Αναρωτιόμαστε αν αυτή η απόφαση πάρθηκε γιατί η Δημοτική Αρχή δεν είναι ικανή να υλοποιήσει το “έτοιμο σχέδιο” που διατεινόταν ότι είχε (και) για την καθαριότητα ή απλά γιατί δεν έλεγε την αλήθεια στους πολίτες. Εν τέλει και οι θέσεις για την καθαριότητα αποδεικνύεται ότι δεν ήταν αποτέλεσμα μελέτης και υπεύθυνης πρότασης αλλά διαφημιστικό προεκλογικό σλόγκαν”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη