Τροποποιήσεις στα υγειονομικά πρωτόκολλα για τουριστικά καταλύματα

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (Β’2587-25/5/22) η τροποποίηση των πρωτοκόλλων υγειονομικού περιεχομένου για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, πλην των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων. Σε ενημερωτικό σημείωμα προς τα μέλη του, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) εφιστά την προσοχή τους στα παρακάτω σημεία:

Β.4.2. Μέλος του προσωπικού που αποτελεί επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα να αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό. |  Ισχύουν πλέον τα σχετικά πρωτόκολλα – οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ζ.16 Mεταξύ αναχώρησης και άφιξης διαφορετικών πελατών στο ίδιο δωμάτιο, αυτό καθαρίζεται, απολυμαίνεται και αερίζεται επαρκώς και επιμελώς. | Η προηγούμενη διατύπωση: “Διεύρυνση διάρκειας check-out και check-in μεταξύ των διαμονών (check out μέχρι τις 12.00 και check in από τις 13.00). Η μεταβολή αυτή της χρονικής διάρκειας που μεσολαβεί μεταξύ κάθε check in και check out είναι υποχρεωτική για να διασφαλίζεται ότι μεταξύ διαφορετικών πελατών το δωμάτιο καθαρίζεται και απολυμαίνεται επιμελώς, καθώς και ότι ακολουθείται επαρκής φυσικός αερισμός του χώρου.” | Αφαιρέθηκαν οι ώρες check in-check out. 

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

ΙΒ5: Ο μέγιστος συνολικός αριθμός των εισερχομένων εντός της δεξαμενής κάθε στιγμή δεν θα είναι μεγαλύτερος από έναν λουόμενο ανά 2,5 m² επιφανείας νερού. | Τίθεται ως  προαιρετικό.

ΙΒ7.Η διάταξη των καθισμάτων (ξαπλώστρες, καρέκλες, πουφ, σεζλόνγκ, κτλ.) θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε η απόσταση μεταξύ των ακρότερων σημείων των καθισμάτων δύο ατόμων που βρίσκονται σε δύο διαφορετικές ομπρέλες ή δύο ατόμων που διαμένουν σε διαφορετικό δωμάτιο, να είναι τουλάχιστον 1.5 μέτρα σε κάθε κατεύθυνση. | Τίθεται ως προαιρετικό. 

Ολόκληρο το ΦΕΚ είναι διαθέσιμο εδώ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη