Η Εθελοντική Ομάδα Σαντορίνης και οι Εκδόσεις Υδροπλάνο παρουσιάζουν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στη Σαντορίνη, το μυθιστόρημα της Βίλης Σωτηροπούλου “Ο Μπέμπης”. Η παρουσίαση θα γίνει στο Οινοποιείο Μπουτάρη, στις 19:00.

Το βιβλίο αποτελεί ένα ψυχογράφημα ανθρώπινων σχέσεων, παρουσιάζοντας το οδοιπορικό πέντε αδερφών, μιας “Ηλέκτρας” κι ενός “Ορέστη” που δοκιμάζονται μέσα από ψέματα, διλήμματα, κυκλώματα διαφθοράς, μυστικά του υποκόσμου, κανόνες κι αντιφάσεις μιας απάνθρωπα οργανωμένης κοινωνίας. Μία παράλληλη πορεία σε πέντε διαφορετικά μονοπάτια και ηπείρους, με κρυμμένα ασφαλή λιμάνια και θεραπευτικές διαδρομές που έχουν για φυλαχτό τους την αγάπη!

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ψυχολόγος και εγκληματολόγος Υπάτιος Δρόσος και οι κυρίες Βαλεντίνη Κούτουλα και Μαρία Πολύζου από την Εθελοντική Ομάδα Σαντορίνης.

Τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Αδαμαντία Στουρνάρα.

Περίληψη βιβλίου

Αττική. Κάπου στο χθες. Δυτικα προάστια.

Πέντε αδέρφια απομακρύνονται από τη δυσλειτουργική οικογένεια τους, με εισαγγελική εντολή. Ο “μπέμπης” λατρεύει τη μεγάλη του αδερφή την Φώφη και την λέει μαμά. Η διαδρομή του μπέμπη το επόμενο διάστημα περνάει από νοσοκομεία, ιδρύματα, υποψήφιους ανάδοχους. Χάνει τη “μαμά-Φώφη”. Μπροστά του σκιτσάρεται ο κόσμος των μεγάλων και μέσα του ρωγμές. Υιοθετείται και καλείται να σβήσει μνήμες. Υπακούει. Σαν τον Ορέστη και την Ηλέκτρα χωρίζονται τα δυο αδέρφια μα και τα άλλα σκορπίζονται σ’ όλα τα σημεία του ορίζοντα.

Αθήνα. Σήµερα.

Ένας νεαρός υπαστυνόμος αναλαμβάνει την έρευνα μιας απόπειρας δολοφονίας πρώην διευθυντή ιδρύματος. Η έρευνα ξετυλίγει ένα μεγάλο κουβάρι. Ξεκινάει μια νύχτα από την αποθήκη του κλειστού απο χρόνια ιδρύματος και περνάει μέσα από τις πέντε ηπείρους και από τις πέντε καρδιές.

Εισαγγελείς, αναρχικοί, μπράβοι του υποκόσμου, ένας διευθυντής που ασελγούσε, παιδιά ιδρυμάτων, βρεφονηπιοκόμοι, ένας συγγραφέας, ένας νεαρός σκηνοθέτης, μία ψυχολόγος, βιολογικοί και θετοί γονείς, κοινωνικοί λειτουργοί, μία δικηγόρος, θεραπευτές συστημικών αναπαραστάσεων και μια… αλεπού, θα βρεθούν αντιμέτωποι με αλήθειες και ψέματα, με λάθη και παραλείψεις, με νύχτες και σκοτάδια, εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε βαθιά τραύματα και σε απρόσμενες χαρές… Γιατί όσο το κουβάρι ξετυλίγεται, τόσο οδηγείται στην άκρη, εκεί όπου βρίσκεται και περιμένει, η κάθαρση της σύγχρονης αυτής τραγωδίας και ένα καινούργιο χάραμα!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here