17.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βροχερό καιρό, με νοτιάδες και αφρικανική σκόνη προβλέπει η ΕΜΥ

Share

Πηγή: Ομάδα Ατμοσφαιρικών Μοντέλων και Πρόγνωσης Καιρού του Πανεπιστημίου Αθηνών

Γενικά χαρακτηριστικά του καιρού για Σάββατο 19/1/2019:
Βροχές κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα πελάγη έως 6 μποφόρ.

Την Κυριακή 20/1/2019, στις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Το απόγευμα ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Για τη Δευτέρα 21/1/2019 προβλέπονται λίγες νεφώσεις προδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και από το απόγευμα στο Ιόνιο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι νότιοι 3-5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη 22/1/2019 και την Τετάρτη 23/1/2019 προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα την Τρίτη στα δυτικά και την Τετάρτη στο ανατολικό Αιγαίο είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στα ηπειρωτικά ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι και πάλι από νότιες διευθύνσεις 4-6, στα πελάγη τοπικά 7 και την Τετάρτη στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη