Βυθίστηκε το φράγμα πάνω από το Sea Diamond

Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης 11/6/2018

Βυθίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 10/6/2018 το μεγαλύτερο μέρος του φράγματος για την ανάσχεση πετρελαιοειδών, που είχε τοποθετηθεί προκειμένου να περιορίζει τη ρύπανση που προκαλεί το κουφάρι του Sea Diamond, το οποίο από τον Απρίλιο του 2007 παραμένει βυθισμένο στην καλντέρα της Σαντορίνης. Το περιστατικό συνέβη χωρίς δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή.

Με αφορμή αυτό, η Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του ΚΖ Sea Diamond θυμίζει ότι η πόντιση του επιφανειακού αυτού φράγματος από την πλοιοκτήτρια εταιρεία Louis Cruises και τη συνδιαχειρίστρια Core Marine Ltd, αποτελεί ημίμετρο που δεν αποτρέπει την περιβαλλοντική καταστροφή εξαιτίας του μαζούτ και των άλλων πολλών και τοξικών υλικών που βρίσκονται στο εσωτερικό του πλοίου.

“Απαιτούμε την ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond, ανεξαρτήτως του οικονομικού κόστους που θα επιφέρει αυτό στην πλοιοκτήτρια και τον αλληλοασφαλιστικό της οργανισμό, όπως γίνεται σε όλα τα ευνομούμενα και πολιτισμένα κράτη του πλανήτη. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο εμπαιγμό και κοροϊδία! Έντεκα χρόνια είναι ήδη πολλά!” αναφέρει σε ανακοίνωσή της, εμμένοντας στην πάγια θέση της για ανέλκυση του ναυαγίου, ως τη μόνη αποτελεσματική λύση, ώστε να επανέλθει το φυσικό περιβάλλον στην προηγούμενη κατάστασή του.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη