ΗΠΑ: Χαλάρωσε στο “Επίπεδο 3” η ταξιδιωτική οδηγία για Ελλάδα

Την επιστροφή της Ελλάδας στην κατηγορία 3 (σύσταση για επανεξέταση του ταξιδιού) ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αφορμή την τακτική επικαιροποίηση των ταξιδιωτικών οδηγιών στην οποία προχωρά λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εντάξει πριν από δύο μήνες την Ελλάδα και άλλες 100 περίπου χώρες στην κατηγορία 4 (σύσταση για αποφυγή του ταξιδιού).

Όπως είχε σημειώσει τότε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε αποφασίσει να αναθεωρεί τις ταξιδιωτικές του οδηγίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε αυτές να αντικατοπτρίζουν καλύτερα τις επιστημονικές συστάσεις του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC).

Κατόπιν των αναθεωρημένων συστάσεων του CDC, η ταξιδιωτική οδηγία χαλάρωσε από την κατηγορία 4 (κόκκινο) στην κατηγορία 3 (πορτοκαλί) για περίπου 50 χώρες. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και η Ιαπωνία, όπου θα φιλοξενηθούν φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Δείτε αναλυτικά εδώ.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη