Γλασκόβη 2024: Χάλκινο μετάλλιο για τον Εμμανουήλ Καραλή στο άλμα επί κοντώ

Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του έκανε απόψε ο Εμμανουήλ Καραλής, κατακτώντας την τρίτη θέση στον τελικό του άλματος επί κοντώ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκόβη. Ο νεαρός αθλητής ξεπέρασε τα 5,85 μ. σε έναν αγώνα, που μπορεί να ξεκίνησε νωθρά για εκείνον, ωστόσο εξελίχθηκε ιδανικά.

Ο 25χρονος άλτης έκανε ένα άκυρο στα 5,50 μ., επέλεξε στη συνέχεια να ανέβει στα 5,65 μ., ύψος στο οποίο χρειάστηκε να κάνει δύο άλματα. Ο αθλητής στη συνέχεια ξεπέρασε με τη δεύτερη τα 5,75 μ. και με την πρώτη το 5,85 μ., ύψος που του εξασφάλισε θέση στο βάθρο των νικητών. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 5,90 μ., εκεί όπου ο αθλητής έκανε ένα άκυρο κι έπειτα δοκίμασε δύο φορές στα 5,95 μ. προκειμένου να διεκδικήσει μια θέση υψηλότερη από την τρίτη.

Ο “ασημένιος” πέρυσι τον χειμώνα στο Ευρωπαϊκό κλειστού της Κωνσταντινούπολης κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και το πέτυχε σε μια χρονιά όπου οι στόχοι είναι υψηλοί, αφού έχει μπροστά του την πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων και φυσικά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ο Καραλής ταξίδεψε στη Γλασκόβη με 5,72 μ. φετινό ρεκόρ και σήμερα βρέθηκε μια ανάσα από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (5,86 μ.) στον κλειστό στίβο.

Μετά το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου, η χώρα μας έχει δύο μετάλλια στη φετινή διοργάνωση και 15 συνολικά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Το σημερινό είναι το δεύτερο μετάλλιο στο επί κοντώ ανδρών, μετά το χρυσό του Κώστα Φιλιππίδη το 2014 στο Σόποτ.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη