Σαντορίνη: “Χωριό Ηλιθίων” την Τετάρτη 6/9 στο Κοντοχώρι

H Θεατρική Ομάδα Θήρας “Εν Οδώ” παρουσιάζει την Τετάρτη 6/9, στον προαύλιο χώρο των γραφείων του Συλλόγου Αγίου Ευσταθίου, στο Κοντοχώρι, τη θεατρική παράσταση “Χωριό Ηλιθίων” του Νηλ Σάιμον.

Η υπόθεση διαδραματίζεται σε ένα χωριό της Ουκρανίας. Μια κατάρα 200 χρόνων έχει πέσει στους κατοίκους του χωριού, καταδικάζοντάς τους σε αιώνια ηλιθιότητα. Ο νεοφερμένος δάσκαλος Λέον Τολτσίνσκι καταφθάνει στο χωριό και αφού έρθει αντιμέτωπος με τους όχι και τόσο εύστροφους κατοίκους του, αναλαμβάνει την εκπαίδευση της εξίσου αδαούς Σοφίας, την οποία ερωτεύεται. Σύντομα μαθαίνει πως αν δεν εκπαιδεύσει τη Σοφία μέσα σε 24 ώρες, η κατάρα θα πέσει και σε εκείνον.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα ρομαντικό παραμύθι, με πολιτικές και κοινωνικές ωστόσο προεκτάσεις. Η ηλιθιότητα των κατοίκων είναι αποτέλεσμα της κατάρας ή προκαλείται από την υποταγή σε κάποιον τύραννο ή στην υπάρχουσα τάξη; Μήπως οι δεισιδαιμονίες και οι προκαταλήψεις πηγάζουν από την ημιμάθεια; Είναι αληθινά όσα έχουμε διδαχθεί από την οικογένεια μας και το κοινωνικό σύστημα ή ενηλικιωθήκαμε σε μια παραδοθείσα πλάνη;

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-Διδασκαλία: Αντώνης Γάκης
Συνδιδασκαλία: Εβίνα Μαξούρη
Θεατρική επιμέλεια: Αναστασία Φιριππή
Σκηνικά-ενδυματολόγοι: Κωνσταντίνα Βαμβακούση-Φωτεινή Μελέτη
Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης: Παναγιώτης Σκούτας (δάσκαλος Λέον), Αντώνης Γάκης (Δικαστής), Μανόλης Σαχάς (βοσκός Σνέτσκι), Μαρία Σιγάλα (χασάπης Σλόβιτς), Αλεξάνδρα Γαβριηλίδου (έμπορος Γιέτσνα), Παναγιώτης Αλεφραγκής (ταχυδρόμος Μίσκιν), Μιμή Πετκίδου (γιατρός Ζουμπρίντσκι), Καθυ Καλαϊδοπούλου (κυρία Ζουμπρίντσκι), Εβινα Μαξούρη (Λένια), Μαρία Βαλβη (Κόμης)

Τετάρτη 6/9 | Ώρα έναρξης 20:30 | Είσοδος ελεύθερη | Με την υποστήριξη του ΔΑΠΠΟΣ και του Συλλόγου Κοντοχωριανών

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη