ΥΠΑ: Χωρίς υποχρεωτικό τεστ στην Ελλάδα οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες και από Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδά

Χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ θα εισέρχονται στη χώρα μας και οι ταξιδιώτες που προέρχονται από την Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τον Καναδά, υπό την προϋπόθεση να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης.

Πιο αναλυτικά, με τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας πτήσεων εξωτερικού, που ισχύει ήδη από σήμερα Σάββατο 12/2 έως τη Δευτέρα 21/2/2022, προβλέπονται τα ακόλουθα:

Διαφήμιση

Η είσοδος των ταξιδιωτών που προέρχονται από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά επιτρέπεται με την επίδειξη εναλλακτικά ενός εκ των παρακάτω εγγράφων:

α) Πιστοποιητικό εμβολιασμού με χρονική ισχύ έως εννέα μήνες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού και χωρίς χρονικό περιορισμό για τους ταξιδιώτες που έχουν λάβει και την ενισχυτική δόση.

β) Πιστοποιητικό νόσησης που διαρκεί έως εκατόν ογδόντα ημέρες.

γ) Πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος, με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός 24 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα, αυτές ισχύουν χωρίς καμία άλλη αλλαγή έως τις 21/2/2022, όπως δημοσιεύτηκαν στις 6/2/22.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη