ΔΕΥΑΘ: Χρηματοδότηση από το “ΦιλόΔημος Ι” για αποχετευτικά έργα σε Αγ. Παρασκευή και Μονόλιθο

Την εξασφάλιση χρηματοδότησης για το ιδιαίτερα σημαντικό έργο “Αποχέτευση οικισμών Αγ. Παρασκευής και Μονολίθου Δήμου Θήρας” ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΥΑΘ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος Ι” του Υπουργείου Εσωτερικών, μετά από σχετικό αίτημα που είχε υποβληθεί στο πλαίσιο της Πρόκλησης ΙΙ, στον Άξονα Προτεραιότητας “Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων” συνολικού προϋπολογισμού 3.037.500,00 €.

Το έργο αφορά στην κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης του δομημένου τμήματος των οικισμών Αγ. Παρασκευής – Μονολίθου του Δήμου Θήρας και περιλαμβάνει περίπου 10.200 μέτρα δικτύων αποχέτευσης, πέντε αντλιοστασίων μεταφοράς των λυμάτων στην υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Καμαρίου και σύστημα τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού. Επίσης προβλέπεται και η εγκατάσταση των απαιτούμενων δικτύων ύδρευσης παράλληλα με την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης.

Το ανωτέρω δίκτυο αποχέτευσης κρίνεται εξαιρετικά σημαντικό διότι θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και της θαλάσσιας περιοχής που αφορά όλη την παραλιακή ζώνη ανατολικά του αεροδρομίου, μια έντονα αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και από τις ελάχιστες πλέον περιοχές του νησιο, όπου δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμα δίκτυα αποχέτευσης.

Στόχος της ΔΕΥΑΘ είναι η διαδικασία δημοπράτησης του έργου να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2018, με σκοπό την έναρξη υλοποίησής του.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη