Επιμελητήριο Κυκλάδων: Υποβολή δικαιολογητικών μέχρι 30/6 για τμήματα Τεχνικού Ασφαλείας β’ εξαμήνου

Όπως έγινε γνωστό από το Επιμελητήριο Κυκλάδων, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των οκτώ τμημάτων Τεχνικού Ασφαλείας για το α’ εξάμηνο 2024 για 213 επιχειρήσεις. Παράλληλα, συνεχίζεται έως τις 30/6/2024 η διαδικασία για την υποβολή των επόμενων τμημάτων που θα πραγματοποιηθούν το β’ εξάμηνο του έτους.

Θυμίζουμε ότι κάθε εργοδότης που απασχολεί προσωπικό, έχει τη δυνατότητα να ασκεί ο ίδιος τα καθήκοντα του Τεχνικού Ασφαλείας στην επιχείρησή του, εφόσον το επιθυμεί και αφού λάβει την απαραίτητη επιμόρφωση. Διαφορετικά είναι απαραίτητο να διαθέτει εξωτερικό συνεργάτη για όσο διάστημα απασχολεί προσωπικό.

Χρόνος υλοποίησης | Υποβολή αίτησης
Οι εργοδότες που επιθυμούν να ασκούν οι ίδιοι τα καθήκοντα του Τεχνικού Ασφαλείας στην επιχείρησή τους καλούνται να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά το συντομότερο έως 30 Ιουνίου, προκειμένου να συμπεριληφθούν στα τμήματα του β’ εξαμήνου, βάσει των διαδικασιών που ορίζει το Υπουργείο Εργασίας (υποβολή τουλάχιστον 60 ημέρες πριν τη διοργάνωσή τους).

Όσοι έχουν ήδη υποβάλει δικαιολογητικά, θα κληθούν να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που θα λάβουν από το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής:

  1. αίτηση επιμόρφωσης συμπληρωμένη με τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του ενδιαφερόμενου,
  2. εικόνα taxis με όλες τις δραστηριότητες της επιχείρησης (προσωποποιημένη πληροφόρηση επιχείρησης taxisnet),
  3. στοιχεία μητρώου φυσικού προσώπου σε περίπτωση ατομικής επιχείρησης ή στοιχεία νομικού προσώπου σε περίπτωση άλλης νομικής μορφής (ΙΚΕ, ΟΕ/ΕΕ, ΑΕ, ΚΟΙΝΣΕΠ κοκ),
  4. πτυχίο/δίπλωμα/απολυτήριο λυκείου τεχνικής ειδικότητας (αφορά μόνο τη β’ κατηγορία).

Η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται με την αποστολή τους μέσω email στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Κατηγορίες και Κόστος Συμμετοχής
Τα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας αφορούν όλους τους εργοδότες που απασχολούν προσωπικό και δραστηριοποιούνται στους κλάδους μεταποίησης και κατασκευών και παροχής υπηρεσιών και εμπορίου και πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία σύμφωνα με το ΦΕΚ 4187-10/9/2021.

Το κόστος συμμετοχής, ανάλογα με την κατηγορία επικινδυνότητας που κατατάσσεται η κάθε επιχείρηση καταβάλλεται με την οριστικοποίηση των ημερομηνιών διεξαγωγής:

  • 70€ | Επιχειρήσεις των κλάδων παροχής υπηρεσιών και εμπορίου που ανήκουν στη χαμηλή επικινδυνότητα, Γ’ κατηγορία (διάρκεια 10 ώρες σε 2 ημέρες).
  • 130€ | Επιχειρήσεις των κλάδων της μεταποίησης και κατασκευής που ανήκουν στη μεσαία επικινδυνότητα, Β’ κατηγορία (διάρκεια 35 ώρες σε 7 ημέρες).

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Κατάρτισης στο τηλ. 2281082346 (εσωτερικό 5), ή με τα γραφεία των νησιών: Άνδρος 2282051490, Τήνος 2283022404, Μύκονος 2289023937, Πάρος 2284023031, Νάξος 2285022767, Μήλος 2287023970, Σαντορίνη 2286025788.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη