Σαντορίνη: Υποβρύχιοι και παράκτιοι εθελοντικοί καθαρισμοί το Σαββατοκύριακο 3-4/6

Με δράσεις υποβρύχιων και παράκτιων καθαρισμών θα γιορτάσει το Λιμενικό Ταμείο Θήρας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με την Aegean Rebreath και ομάδα 30 περίπου εθελοντών.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 3/6 από τις 10:00 έως τις 18:00 και την Κυριακή 4/6 από τις 10:00 έως τις 13:00, θα πραγματοποιηθούν υποβρύχιοι εθελοντικοί καθαρισμοί στο αλιευτικό καταφύγιο της Βλυχάδας και εκτενής χαρτογράφηση και εντοπισμός επιβαρυμένων ζωνών της περιοχής.

Παράλληλα, το Σάββατο 3/6 από τις 12:00 έως τις 19:00 θα υλοποιηθεί αποστολή ανέλκυσης εγκαταλελειμμένων διχτυών στα ανοιχτά της Θηρασιάς, εκτενής χαρτογράφηση και εντοπισμός επιβαρυμένων ζωνών της περιοχής κατάδυσης και απελευθέρωση ειδικά σχεδιασμένων οργάνων, στη μορφή σημαδούρας, τα οποία ταξιδεύουν με τα θαλάσσια ρεύματα και συλλέγουν δεδομένα θερμοκρασίας και βαρομετρικής πίεσης. Η μελέτη, η λειτουργία και η συλλογή δεδομένων γίνεται με τη συνεργασία και την καθοδήγηση του πανεπιστημίου Old Dominion University.

Τέλος, την Κυριακή 4/6 από τις 11:00 έως τις 12:00 θα πραγματοποιεί στη Βλυχάδα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές, με θέμα “Ανάσα στους βυθούς!”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη