Υποβρύχιος και παράκτιος καθαρισμός την Τετάρτη 31/7 στη Σαντορίνη

Το “Dive In Action – Santorini Active Volcanic Environment” διοργανώνει στη Σαντορίνη εθελοντικό υποθαλάσσιο και παράκτιο καθαρισμό, την Τετάρτη 31 Ιουλίου, ώρα 10:30, στην περιοχή της Καλδέρας στην τοποθεσία Αποθήκες – Remezzo.

Στόχος είναι να ανασυρθούν από τον βυθό αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί από δύτες και αφορούν στο σύνολό τους ρυπογόνες εστίες, ενώ στον παράκτιο καθαρισμό θα συγκεντρωθούν πλαστικά μιας χρήσης και τμήματα αυτών που δεν παρατηρούνται εύκολα. Στη δράση μπορεί να συμβάλει όποιος επιθυμεί και παράλληλα θα ενημερωθεί για το πώς προλαμβάνεται η θαλάσσια ρύπανση.

Στον υποβρύχιο καθαρισμό θα λάβουν μέρος πιστοποιημένοι και έμπειροι δύτες από συνεργαζόμενα καταδυτικά κέντρα του νησιού.

Τη δράση στηρίζουν οργανωτικά ο Δήμος Θήρας και η ΓΕΩΘΗΡΑ, με συμμετοχή του Συλλόγου “Θηραϊκή Θάλασσα” Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή Θήρας.

Με πληροφοριακό υλικό και στοιχεία για τη γενικότερη θαλάσσια περιβαλλοντική επιβάρυνση συμμετέχει η “iSea“, ενώ τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες θα παρέχει το “Dive In Action” – Santorini Active Volcanic Environment.

Δωρητής: Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη

[adning id="140783"]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη