Υποβρύχιος καθαρισμός στο Αμμούδι Οίας στις 11/11

Υποβρύχιο εθελοντικό καθαρισμό στον πολυσύχναστο όρμο του Αμουδίου στην Οία έχει προγραμματίσει για τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου η περιβαλλοντική οργάνωση “Dive in Action”. Η δράση γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Sea Change Greek Islands”, με πρόταση συμμετοχής καταδυτικών κέντρων του νησιού τα οποία θα διαθέσουν εκπαιδευμένους εθελοντές δύτες και συμμετοχή της HELMEPA.

Από τις 10:00 έως τις 17:99 θα γίνουν τουλάχιστον δύο καταδύσεις, οι οποίες θα καθοριστούν ανάλογα με τον προγραμματισμό της κίνησης των σκαφών, με επιτήρηση από την επιφάνεια και σήμανση πλωτήρων επιφανείας. Στις βασικές δύο καταδύσεις θα γίνει συλλογή πλαστικών και ελαφρών αντικειμένων και στη συνέχεια θα ανελκυστούν τυχόν μεγαλύτερα αντικείμενα.

Η δράση αφορά κυρίως τεχνικά καταρτισμένους δύτες στην συλλογή συγκεκριμένων ρυπογόνων ειδών και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση γίνεται με ενδεδειγμένα περιβαλλοντικά εργαλεία και οδηγίες που εναρμονίζονται στα πρότυπα σχετικών δράσεων για την ορθή περιβαλλοντική διαχείριση. Πριν την αποκομιδή των απορριμμάτων, θα γίνει διαχωρισμός και καταγραφή τους στην προβλήτα.

Αυτή θα είναι η τρίτη φετινή δράση καθαρισμού που γίνεται στη Σαντορίνη από το “Dive in Action”, μετά τον Ταξιάρχη και τις Αποθήκες-Caldera Beach, που δραστηριοποιείται από τις αρχές του έτους στη Σαντορίνη και σε πέντε ακόμα νησιά των Κυκλάδων στη μάχη κατά της πλαστικής ρύπανσης. Σε συνεργασία με το πρόγραμμα Sea Change Greek Islands του Ιδρύματος Α.Κ. Λασκαρίδη, το “Dive in Action” πραγματοποιεί στοχευμένες δράσεις υποβρύχιων καθαρισμών, εκεί όπου καταλήγουν μεγάλες ποσότητες πλαστικών, ενώ παράλληλα ενημερώνει για τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, αλλάζοντας τις καθημερινές μας συνήθειες.

Επενδύοντας στο μέλλον, δεν ξεχνάμε να:

– χρησιμοποιούμε επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια
– προτιμάμε μη συσκευασμένα τρόφιμα
– πίνουμε νερό σε επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού
– μοιραζόμαστε το μήνυμα για λιγότερα πλαστικά μιας χρήσης

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη