Υποβρύχιος καθαρισμός στον Αγ. Νικόλαο Αμμουδίου το Σάββατο 15/5

Οι δράσεις της περιβαλλοντικής οργάνωσης Dive In Action για το 2021, στο πλαίσιο του προγράμματος Vivid Blue, σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας, συνεχίζονται με επιθεώρηση του βυθού στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Αμμουδίου και προσέγγιση της νησίδας περιμετρικά του Άγιου Νικόλαου για υποβρύχιο καθαρισμό. Η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μαΐου.

Στον προγραμματισμό των φετινών δράσεων της Dive In Action έχουν ενταχθεί μια σειρά από παράκτιους καθαρισμούς και συλλογή δειγματοληπτικού υλικού αναφοράς, ενώ για το Σάββατο 22/5, Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, και την Κυριακή 23/5, έχουν προγραμματιστεί δράσεις που θα περιλαμβάνουν παράκτιο και υποβρύχιο καθαρισμό.

Σημειώνεται πως σε όλους τους καθαρισμούς στο πεδίο χρησιμοποιούνται επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, ενώ παράλληλα γίνονται ενημερώσεις στους εθελοντές για τους τρόπους και λύσεις αντικατάστασης των πλαστικών μιας χρήσης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στα μέτρα υγειονομικής προστασίας για την πανδημία. Στο τέλος όλων των υποβρύχιων και παρακτίων καθαρισμών γίνεται καταμέτρηση, αναλυτική καταγραφή και διαχωρισμός των σκουπιδιών, πριν αυτά μεταφερθούν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την τελική διαχείριση και την Ανακύκλωση.

Τέλος, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα συμμετοχής στην 59η εθελοντική αιμοδοσία που είναι σε εξέλιξη στη Σαντορίνη, τα μέλη της Dive In Action πρόκειται να αιμοδοτήσουν την τελευταία μέρα, Κυριακή 16/5, στο Γυμνάσιο Εμπορείου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη