19.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υποδεχόμαστε στη στεριά τον Βυθισμένο Θαλασσίτη 2018

Share

Μετά από τέσσερα χρόνια ωρίμανσης στον αιγαιοπελαγίτικο βυθό, η Gaia Wines ανέβασε το “υποβρύχιο κελάρι” της και μας παρουσιάζει έναν εξαιρετικού επιπέδου Βυθισμένο Θαλασσίτη. 

Ο Βυθισμένος Θαλασσίτης 2018 αναδύθηκε πρόσφατα από τον βυθό της Σαντορίνης για να σκορπίσει κύματα ενθουσιασμού ακόμα και στους πιο απαιτητικούς οινογνώστες. Το φετινό αποτέλεσμα του γενναίου πειράματος παλαίωσης, το οποίο τολμούν μόνο 10 οινοποιεία στον κόσμο, μέτρησε τέσσερα χρόνια σε υποθαλάσσιο βάθος 25 μέτρων. Η γευστική δοκιμή του περιεχομένου των βυθισμένων φιαλών ήταν η δικαίωση μιας ξεχωριστής προσπάθειας που ξεκίνησε το 2009. Τότε και με σκοπό να διερευνηθούν τα όρια και οι δυνατότητες των ελληνικών ποικιλιών, επιλέχθηκε από την Gaia Wines η καινοτομία της παλαίωσης χωρίς την εμπλοκή οξυγόνου. Από το πρώτο κελάρι, από το οποίο ανασύρθηκαν σώες μόλις 3 από τις 500 φιάλες, με συνεχή προσπάθεια, κόπο, μελέτη, δοκιμές, συγκρίσεις και διαρκή βελτίωση των συνθηκών και των διαδικασιών βύθισης, φτάσαμε στο σήμερα και την πιο αλώβητη και εκλεκτή σοδειά Θαλασσίτη. Πάντα με σύμμαχό τη θάλασσα της Σαντορίνης, που με το ευεργετικό της άγγιγμα συμβάλλει στη μετουσίωση του Ασύρτικου, μιας ποικιλίας με παγκόσμια αναγνώριση σε ένα μοναδικό παλαιωμένο κρασί με ώριμη και μεστή γεύση.

Οι άνθρωποι της Gaia Wines μας αναφέρουν για την ανέλκυση του 2018: “Μας πήρε 9 ολόκληρα χρόνια μέχρι να “τιθασεύσουμε το τέρας” και εννοούμε το τέρας της διαδικασίας της βύθισης, αλλά τα καταφέραμε! Τέλος με τα προβλήματα απωλειών κάθε μορφής (απώλειες, σπασίματα φιαλών, εισροές θαλασσινού νερού κλπ). Οι Submerged 2018 αναδύθηκαν από τα βάθη ακέραιοι & υπέροχοι! Στα τέσσερα χρόνια της υγρής τους μοναξιάς έγινε μόνο αυτό που έπρεπε να γίνει… να ωριμάσουν ήρεμα και γαλήνια χωρίς την “παρενόχληση” του ύπουλου οξυγόνου”.

Το εγχείρημα του Βυθισμένου Θαλασσίτη συνεχίζεται και πλέον με τη σιγουριά και την εμπειρία των προηγούμενων ετών, οι άνθρωποι της Gaia Wines αποχαιρέτησαν πρόσφατα 900 φιάλες του 2021, με την υπόσχεση να τις ξαναφέρουν στο φως τον Αύγουστο του 2025, ακέραιες και ώριμες.

Ο Βυθισμένος Θαλασσίτης είναι διαθέσιμος για παραγγελία από το Atlantea eShop εδώ. Όλα τα κρασιά της Gaia Wines θα τα βρείτε εδώ.

Το Atlantea eShop παραδίδει στη Σαντορίνη όπως πάντα δωρεάν, ενώ για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα το κόστος αποστολής είναι 3,47 ευρώ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη