Διεθνής διάκριση για το βιβλίο του Aegean Cuisine “Του ανέμου και της αρμύρας”

Το Βραβείο Γαστρονομικής Λογοτεχνίας (Prix De La Littérature Gastronomique) απέσπασε από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας (Académie Internationale de la Gastronomie), ένα χρόνο μετά την έκδοσή του, το βιβλίο “Του άνεμου και της αρμύρας” / “Essence of Cyclades” του δικτύου Aegean Cuisine, που έρχεται να συμπληρώσει τις πλούσιες δράσεις του δικτύου, “ταξιδεύοντας” τα προϊόντα και τη γαστρονομία των Κυκλάδων σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, σε ελληνικά και αγγλικά, που αποτυπώνει σε 300 σελίδες τα προϊόντα, τον μαγειρικό πλούτο και τη γαστρονομική κουλτούρα καθενός από τα 24 κυκλαδονήσια.

Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου στο εστιατόριο CTC στην Αθήνα, όπου εκτός από τους συγγραφείς, παρών ήταν και ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.


Η συγκεκριμένη διάκριση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς προέρχεται από ένα διεθνώς καταξιωμένο φορέα ενισχύοντας την πορεία του βιβλίου εκτός των συνόρων της Ελλάδας και, κατ’ επέκταση, την προώθηση των κυκλαδίτικών προϊόντων και την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην περιοχή.

Το βιβλίο “Του άνεμου και της αρμύρας” απευθύνεται σε όλους και όχι μόνο σε μια μικρή μερίδα ειδικά ενδιαφερόμενων. Διαβάζοντάς το κανείς είναι σα να μεταφέρεται στο κάθε νησί, να πατά στη γη του, να μυρίζει στον αέρα όλα τα αρώματα, να γνωρίζει τα προϊόντα του τόπου, να νιώθει την ιστορία του, τους ανθρώπους και τις μαγειρικές τους.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη διάκριση για το δίκτυο Aegean Cuisine και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννης Ρούσσος, ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή την προσπάθεια, τους συγγραφείς Νανά Δαρειώτη, Θάλεια Τσιχλάκη και Ανδρέα Ν. Ανδρουλιδάκη, καθώς και τον Ηλία Μαμαλάκη, τον Δημήτρη Ρουσουνέλο και τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη για την πολύτιμη συμβολή τους.


Η διάθεση του βιβλίου γίνεται από τα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων καθώς και από επιλεγμένα καταστήματα.

Print Friendly, PDF & Email