Είναι εφικτά τα “πράσινα Χριστούγεννα”;

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή του χρόνου που τα καταναλωτικά μας ένστικτα «χτυπάνε κόκκινο», μιας και όλη η αγορά είναι γεμάτη με δώρα, χρώματα και φωτάκια. Πόσο εύκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς στις όμορφες και λαμπερές συσκευασίες οι οποίες μας προκαλούν να τις αγοράσουμε είτε για εμάς είτε για κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο; Ωστόσο και φέτος, μπορούμε να μην οδηγηθούμε σε άσκοπες και υπερβολικές αγορές που θα επιβαρύνουν τόσο το πορτοφόλι μας όσο και το περιβάλλον, αλλά να προσπαθήσουμε να γιορτάσουμε οικολογικά αποφεύγοντας τα περιττά έξοδα.

Σύμφωνα με την πρωτοβουλία Καλύτερη Ζωή του WWF, τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, το χαρτί περιτυλίγματος των δώρων και οι γιορτινές κάρτες προσθέτουν χρώμα και ζωντάνια στις γιορτινές μέρες, ωστόσο οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το μέγεθος των απορριμάτων χαρτιού κατά τις γιορτές υπολογίζεται στα 5-12 εκατομμύρια λίτρα βιοκαυσίμου, ποσότητα ικανή να τροφοδοτήσει ένα λεωφορείο για να πάει στο φεγγάρι 20 φορές. Γι’ αυτό μας προτρέπει να πρωτοτυπήσουμε και να ανακυκλώσουμε υπάρχον χαρτί περιτυλίγματος ή καλύτερα να αυτοσχεδιάσουμε δημιουργώντας δικά μας διακοσμητικά!

Ας μην ξεχνάμε επίσης πως ένα δώρο μπορεί να είναι άυλο και μη χειροπιαστό! Μπορείς πάντα να κάνουμε ένα δώρο με νόημα υποστηρίζοντας μια ανθρωπιστική, κοινωνική ή περιβαλλοντική οργάνωση, ανάλογα με τις ευαισθησίες του ανθρώπου στον οποίο θέλουμε να κάνουμε δώρο. Ας σκεφτούμε εναλλακτικά δώρα που δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον και θα εκπλήξουν με την πρωτοτυπία τους αυτούς που αγαπάμε.

Ας αναλογιστούμε μήπως τελικά μπορούμε να περάσουμε τα πιο γιορτινά Χριστούγεννα κάνοντας χαρούμενους τους γύρω μας, χωρίς παράλληλα να επιβαρύνουμε το περιβάλλον και τον πλανήτη.

Πηγή: www.kalyterizoi.gr

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη