Επιτυχημένη η ενημερωτική ημερίδα της SantoWines για τους παραγωγούς

Το Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2016 πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της SantoWines που είχε ως βασικό σκοπό την ενημέρωση των παραγωγών σε επίκαιρα θέματα αμπελοκαλλιέργειας και την συμβουλευτική υποστήριξη από εξειδικευμένους γεωπόνους. Στην ημερίδα πήραν μέρος πολλοί παραγωγοί αλλά και τοπικοί γεωπόνοι που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η εισήγηση της κας Έφης Τσούργιαννη, η οποία είναι Γεωπόνος-Εδαφολόγος από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, καθηγήτρια επί 10ετιας στην Ανώτατη Γεωπονική Σχολή – ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και επιστημονικός σύμβουλος σε εταιρείες παραγωγής οργανικών λιπασμάτων υψηλής τεχνολογίας, και η οποία μίλησε για την οργανική ουσία του εδάφους, τη βελτίωση των προβληματικών εδαφών, τη χρήση και τις ωφέλειες των οργανικών λιπασμάτων σε σύγκριση με τη συμβατική λίπανση, ενώ επικεντρώθηκε στις ανάγκες θρέψης που έχουν οι τοπικές καλλιέργειες της Σαντορίνης, με ιδιαίτερη έμφαση στα αμπέλια. Επίσης, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής, ενός από τα πιο σημαντικά αντικείμενα συστηματικής μελέτης και έρευνας του επιστημονικού κλάδου παγκοσμίως.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της SantoWines κος Μάρκος Καφούρος, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων δήλωσε πολύ ευχαριστημένος, διότι ο διάλογος που ακολούθησε τις εισηγήσεις, η συζήτηση με τους αγρότες, οι προβληματισμοί, τα ερωτήματα που τέθηκαν και οι συμβουλευτικές απαντήσεις που δόθηκαν αποδεικνύουν το ενδιαφέρον, την αφοσίωση και τη δέσμευση των παραγωγών της Σαντορίνης για την συνεχή βελτίωση των καλλιεργητικών μεθόδων και τη διατήρηση του φυσικού τοπίου ως ανεκτίμητη κληρονομιά του νησιού.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη