Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018, 26-29/1 στην Αθήνα

Ειδική εκδήλωση με θέμα "Νότιο Αιγαίο: Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019", στο πλαίσιο της έκθεσης

Δυναμικό “παρών” δίνει το Νότιο Αιγαίο ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 στην έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ που πραγματοποιείται από σήμερα 26 Ιανουαρίου έως και τις 29 Ιανουαρίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παίρνει μέρος για 4η συνεχόμενη χρονιά στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ, με 50 εκθέτες από όλα σχεδόν τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και με μια εντυπωσιακή γκάμα παραδοσιακών νησιώτικων προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν παραδοσιακά προϊόντα από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, όπως μέλι, μελεκούνια, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, παραδοσιακά ζυμαρικά, φάβα, ντόματα, κάπαρη κ.α.

Στην φετινή ΕΞΠΟΤΡΟΦ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με την ιδιότητά της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 και με αφορμή την θεματική ημερίδα που οργανώνει αύριο Σάββατο και ώρα 10:30-12:30 στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης. Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου, του πολιτισμού και των τοπικών προϊόντων των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, κ. Νίκος Χριστοφόρου ενώ  θα ακολουθήσουν οι ομιλίες της κ. Roberta Garibaldi, κ. Χάιντι Λαζάνη και κ. Γλυκερίας Ψαρρά.

Η κα Roberta Garibaldi, αν. καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Μπέργκαμο και πιστοποιημένη Πρέσβης της Διεθνούς Ένωσης Γαστρονομικού Τουρισμού, θα παρουσιάσει τις διεθνείς τάσεις του γαστρονομικού τουρισμού, στην ομιλία της με θέμα “Νότιο Αιγαίο: Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019”. Η κα Γλυκερία Ψαρρά, PhD, επ. συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου και επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Rutgers, θα παρουσιάσει εισήγηση με κεντρικό θέμα την αιγιακή δίαιτα ως πρότυπο διατροφής, ενώ η κα Χάιντι Λαζάνη, επικεφαλής της επιτροπής “Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019” για το Νότιο Αιγαίο, θα παρουσιάσει τις δράσεις του προγράμματος “Taste the Seasons”.

Print Friendly, PDF & Email