Η Σαντορίνη στη World Travel Market 2016

Δυναμική ήταν για μία ακόμα φορά η φετινή παρουσία της Σαντορίνης στην World Travel Market που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, 7-9 Νοεμβρίου 2016. Ο Δήμος Θήρας έδωσε το “παρών” στο ιδιαίτερα εντυπωσιακό περίπτερο της Περιφέρειας Ν. Αιγαιόυ, προωθώντας το νησί και παρουσιάζοντας τα τοπικά προϊόντα.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε με ένα περίπτερο νέου concept, σαν ένα διώροφο σπίτι με αρκετά στοιχεία από το ελληνικό καλοκαίρι και την ελληνική γαστρονομία όπου κάθε νησί της Περιφέρειας είχε έναν πάγκο με τοπικά προϊόντα. Παράλληλα, μεγάλα video banners στην κορυφή του περιπτέρου και ένα video wall στο βάθος μετέδιδαν εικόνες από όλα τα νησιά, με ιδιαίτερη έμφαση και πόλο έλξης τη Σαντορίνη. Στον χώρο υπήρχαν και τοπικά προϊόντα που μπορούσε κάποιος να δοκιμάσει. Oι επισκέπτες της έκθεσης έπαιρναν μία πρώτη γεύση από τα νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου μπαίνοντας στο εκθεσιακό κέντρο, όπου δέσποζε το μεγάλο video banner της εισόδου (πυραμίδα).

wtm2016_santorini_1

Δυναμική συμμετοχή στην έκθεση είχε όμως και ο επιχειρηματικός κόσμος της Σαντορίνης. Περισσότεροι από 10 εκπροσώποι φορέων και επιχειρήσεων του νησιού πραγματοποίησαν συναντήσεις και επαφές για την προώθηση του προορισμού και του τουριστικού προϊόντος, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εταιρείες και επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου απ’ όλο τον κόσμο, καθώς και με αρκετά μέσα επικοινωνίας που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί.

wtm16_santorini2
Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Μ. Καραμολέγκος & ο εκπρόσωπος του Δήμου Θήρας κ. Λ. Μπελλώνιας

Το περίπτερο επισκέφτηκε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κο Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Χατζημάρκος καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα. Μαριέττα Παπαβασιλείου.

Η έκθεση World Travel Market αποτελεί το κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός για την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία. Η προσέλευση στην έκθεση ήταν σύμφωνα με τους διοργανωτές κατά 30% αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, με πάνω από 50.000 επαγγελματίες να την επισκέπτονται και αυτή την χρονιά.

Το Δήμο Θήρας εκπροσώπησαν η κα Κρυσταλλία Παπαοικονόμου και ο κος Λουκάς Μπελλώνιας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη