“Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι” το Σάββατο στο Μέγαρο Γκύζη

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών τους εκδηλώσεων, ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης και ο Δήμος Θήρας προσκαλούν όλα τα παιδιά του νησιού το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, ώρα 20:00, στο Μέγαρο Γκύζη για να παρακολουθήσουν τη μουσικο-θεατρική παράσταση με τίτλο “Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι”.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το “Θέατρο του Παπουτσιού πάνω στο δέντρο” συνεχίζει με επιτυχία τις παραστάσεις του έργου της Μαρίας Παπαλέξη που έχει αποσπάσει τιμητική διάκριση στο τρίτο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου στην Αθήνα. Η ιστορία της Ρηνιώς, μια νεαρής υφάντρας ξετυλίγεται επί σκηνής σ’ ένα μουσικό παραμύθι από… κλωστή, με αρχαίους ελληνικούς μύθους και λαϊκές αφηγήσεις για στημόνι και με παραδοσιακά τραγούδια του αργαλειού, νανουρίσματα και παιχνιδοτράγουδα για υφάδι.

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από την ελληνική παράδοση και συνδυάζει αφήγηση, θέατρο κούκλας, ζωντανή μουσική, παραδοσιακά τραγούδια και διαδραστικά στοιχεία. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον λαϊκό μας πολιτισμό, παίζουν, διασκεδάζουν και γνωρίζουν με πρωτότυπο τρόπο την υφαντική τέχνη.

Είσοδος ελεύθερη


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη