Νέος κύκλος μαθημάτων ξυλογλυπτικής από τις 2/4

xyloglyptikiΝέο πρόγραμμα κατάρτισης για ανέργους, εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους με τίτλο “Εργαστήριο Ξυλογλυπτικής” πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη 2 Απριλίου, ώρα 17:00. Ο χώρος που γίνονται τα μαθήματα και στεγάζεται το εργαστήρι έχει δημιουργηθεί από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο Επαρχείο Θήρας, στην αίθουσα του πρώην Ο.Α.Ε.Δ.

Το πρόγραμμα διαρκεί 20 ώρες και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου-Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων σε συνεργασία με το ΚΕΚ Γεννηματάς ΑΕ. Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6977562373, 6936716450.

Το πρότυπο εργαστήρι γλυπτικής ξύλου και πεπιεσμένου χαρτιού, με καθηγητή τον εικαστικό Χρήστο cesario Αντωνιάδη,  είναι το μοναδικό εργαστήρι στο Ν. Αιγαίο (δημόσιο ή ιδιωτικό) που ασχολείται συστηματικά από το 2010 με τη μελέτη, ανάπτυξη και διάδοση της ξυλογλυπτικής ως σύγχρονου εκφραστικού και εικαστικού μέσου, κατορθώνοντας να δημιουργήσει ένα πυρήνα ανθρώπων της Σαντορίνης που σέβονται τον πολιτισμό και την παράδοση.

Ο σκοπός του εργαστηρίου είναι μέσα από τα μαθήματα να φέρει πιο κοντά τους κατοίκους της Σαντορίνης αλλά και τους τουρίστες (μικρούς και μεγάλους) στην πανάρχαια τέχνη της ξυλογλυπτικής.

Μάλιστα, στο πλαίσου του φετινού Έτους Πολιτισμού, θα διοργανωθεί έκθεση έργων από τους μαθητές του εργαστηρίου, ενώ θα πραγματοποιηθούν και ανοιχτά εργαστήρια κατά την τουριστική περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη