Οδηγίες βήμα-βήμα για να δέσετε τη γραβάτα σας

Αν σκέφτεστε να ντυθείτε επίσημα το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς για να σας βρει ο καινούριος χρόνος καλοντυμένους, αλλά διστάζετε γιατί δεν ξέρετε πώς να δέσετε -μια στις τόσες- τη γραβάτα, ακολουθούν παρακάτω δύο τρόποι για να πετύχετε βήμα βήμα το ιδανικό δέσιμο.

Κόμπος “Four in hand”
Ο κόμπος αυτός ενδείκνυται για άντρες με κοντό λαιμό, καθώς είναι στενός. Ταιριάζει με όλα τα κοστούμια και για κάθε περίσταση

Ξεκινήστε με την φαρδιά πλευρά της γραβάτας στα δεξιά σας, η οποία πρέπει να κρέμεται περίπου 30 εκατοστά πιο κάτω από την στενή πλευρά της γραβάτας. Περάστε την φαρδιά πλευρά πάνω από την στενή. Στη συνέχεια, φέρνετε το φαρδύ μέρος της γραβάτας κάτω από το στενό μέρος της με κατεύθυνση από τα αριστερά προς τα δεξιά και την περνάτε μέσα από τη “θηλιά” που έχει δημιουργηθεί. Στο τέλος, περνάτε την φαρδιά πλευρά μέσα από την μπροστινή πλευρά του κόμπου και σφίγγετε τον κόμπο μετακινώντας τον προς τον λαιμό μέχρι να φτάσει στο κέντρο του κολάρου. Η “μύτη” της γραβάτας θα πρέπει ίσα να ακουμπά τη ζώνη του παντελονιού.

Δείτε τα βήματα και σε βίντεο:

Κόμπος “Windsor”
Ο κόμπος αυτός ταιριάζει σε όλους και ιδιαίτερα για επαγγελματικές και επίσημες συναντήσεις. Δεν προτείνεται για γραβάτες με σκληρό ύφασμα και σε πουκάμισα με στενό κολάρο.

Αρχίστε με την φαρδιά πλευρά της γραβάτας στα δεξιά σας, η οποία πρέπει να κρέμεται περίπου 30 εκατοστά πιο κάτω από την στενή πλευρά της. Περάστε την φαρδιά πλευρά πάνω από την στενή. Έπειτα, φέρνετε την φαρδιά πλευρά μέσα από την “θηλιά” που έχει σχηματιστεί με κατεύθυνση προς τον λαιμό και την κατεβάζετε πάλι κάτω. Φέρνετε την γραβάτα κάτω από την στενή πλευρά της με κατεύθυνση προς τα δεξιά και πίσω από τον κόμπο ώστε να βγει ανάποδα. Στη συνέχεια, την φέρνετε μπροστά και αριστερά και την τραβάτε μέσα και πάνω από τον κόμπο με κατεύθυνση προς το λαιμό. Στο τέλος, φέρνετε την φαρδιά πλευρά κάτω και την περνάτε πάλι μέσα από τον κόμπο σφίγγοντας.

Δείτε τα βήματα σε βίντεο:


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη