Σαντορίνη: Προχωρά το Σύστημα Έλεγχου Αφίξεων-Αναχωρήσεων Κρουαζιερόπλοιων

Η διαχείριση της κρουαζιέρας είναι από τα σημαντικότερα θέματα από τα οποία απασχολούν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας.

Για αυτό το σκοπό, σε συνάντηση εργασίας που οργανώθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας στο γραφείο του Δημάρχου Θήρας, παρουσιάστηκε το Σύστημα Έλεγχου Αφίξεων-Αναχωρήσεων Κρουαζιερόπλοιων (Berth Allocation System) το οποίο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά μέσα στο 2017 και πλήρως από το 2018 και μετά.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν επίσης ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Κυριαζής, καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Λεμβούχων Θήρας κ. Γεράσιμος Κανακάρης.

Στη συνάντηση έγινε εκτενής παρουσίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του συστήματος αναγγελίας, κράτησης θέσεων και διαχείρισης των ροών της κρουαζιέρας, το λεγόμενο και διεθνώς Berth Allocation.

Η εφαρμογή του συστήματος θα εξορθολογήσει τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των κρουαζιερόπλοιων με έγκαιρο προγραμματισμό και συγκεκριμένα κριτήρια, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού και να ελαχιστοποιούνται τυχόν κίνδυνοι. Το σύστημα θα είναι πλήρως ηλεκτρονικό και αυτοματοποιημένο και θα εκμεταλλεύεται όλες τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας για την καλύτερη και ταχύτατη εξυπηρέτηση των χρηστών και των επισκεπτών των λιμενικών μας εγκαταστάσεων.

Πηγή: Σελίδα του Δημοτικού Ταμείου Θήρας στο Facebook


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη