Τη νέα προωθητική καμπάνια για το ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, με τίτλο “Destination Greece Health First”, παρουσίασαν σήμερα, από το Μουσείο της Ακρόπολης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Η καμπάνια εστιάζει στη λεγόμενη “κρίσιμη απόφαση”, παρουσιάζοντας παραστατικά και πειστικά στον τουρίστα το προσδοκώμενο πρώτο κέλυφος υγειονομικών μέτρων. Απαντώντας σε όλα τα καίρια ερωτήματα που απασχολούν κάθε άνθρωπο που σκέφτεται να ταξιδέψει μακριά από τη χώρα του, δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας, κυρίως μέσω της παροχής αξιόπιστων πληροφοριών που ικανοποιούν την ανάγκη του επισκέπτη να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα για τα μέτρα που η Ελλάδα έχει λάβει στον τουριστικό τομέα.

“Το Υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ., ξεκινάει μια νέα καμπάνια για την προώθηση της χώρας μας στο εξωτερικό. Η καμπάνια αυτή θα προωθήσει το μήνυμα της επανεκκίνησης, της ασφάλειας αλλά και της φιλοξενίας. Θυμίζουμε πως στο 1ο στάδιο, κατά τη διάρκεια της κρίσης, η χώρα μας, με το Greece From Home, έμεινε ζωντανή στις καρδιές των ανθρώπων που θέλουν να την επισκεφτούν. Στο 2ο στάδιο, με την καμπάνια Endless Greek Summer, θυμίζουμε πως το ελληνικό καλοκαίρι στην πραγματικότητα δεν τελειώνει ποτέ. Και σήμερα παρουσιάζουμε την καμπάνια Destination Greece Health First, η οποία επιτρέπει στον τουρίστα να ενημερωθεί και να πάρει την κρίσιμη απόφαση να έρθει στη χώρα μας. Είναι μια καμπάνια υποστήριξης για την κρίσιμη απόφαση του αν θα ταξιδέψει κάποιος και πού θα πάει”, υπογράμμισε ο κος Θεοχάρης.

Ο κος Φραγκάκης επισήμανε ότι πρόκειται για μία καμπάνια άρτια και πολύ στοχευμένη. “Δυστυχώς, η πανδημία ανέκοψε, αλλά δε διέκοψε της πορεία της προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό. Σήμερα ξεκινάμε ουσιαστικά τη μεγάλη διεθνή καμπάνια της χώρας μας στο εξωτερικό. Από κοινού μαζί με το Υπουργείο Τουρισμού αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια καμπάνια στην καρδιά του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο παγκόσμιος τουρισμός, μια καμπάνια που να αφορά στην υγεία”, τόνισε.

Η καμπάνια “Destination Greece Health First” έχει απολύτως διακριτή ταυτότητα. Με χαρακτηριστικές εικόνες από τις ομορφιές της Ελλάδας, αναπτύσσεται με τα εξής υλικά:

α) Ένα ατμοσφαιρικό βίντεο κλιπ, το οποίο παραπέμπει στην ειδική ιστοσελίδα greecehealthfirst.com.
β) Στην ιστοσελίδα ο επισκέπτης βρίσκει όλα όσα χρειάζεται και επιθυμεί να μάθει για τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον Covid-19 στην Ελλάδα. Εκεί θα βρει επίσης το Passenger Locator Form (το ειδικό δελτίο εντοπισμού επιβάτη), το οποίο και οφείλει να συμπληρώσει τουλάχιστον δύο 24ωρα πριν εισέλθει στη χώρα μας. Η πρόσβαση σε αυτά τα υλικά γίνεται και από την πλήρως ανανεωμένη και εμπλουτισμένη σε περιεχόμενο και επιλογές εφαρμογή “Visit Greece” του ΕΟΤ.

Ως προς την πληροφόρηση, το ψηφιακό εργαλείο το οποίο βρίσκει δωρεάν και εύκολα κάθε τουρίστας περιλαμβάνει τρία επίπεδα πληροφορίας, κωδικοποιημένα με τη μορφή των βασικών ερωτημάτων για το ταξίδι:

1) “Θέλω να ταξιδέψω στην Ελλάδα. Μπορώ;”
2) “Πόσο ασφαλής θα είμαι στην Ελλάδα; Ποια είναι τα μέτρα που έχει πάρει η Ελλάδα για την ασφάλεια των τουριστών;”
3) “Τι θα συμβεί αν στις διακοπές μου αρρωστήσω (έχω συμπτώματα);”

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Τουρισμού, με την καμπάνια “Destination Greece Health First”, η Ελλάδα παρουσιάζεται σε όλο τον κόσμο ως ένας από τους ελάχιστους πραγματικά ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη ή και σε ολόκληρη την υφήλιο. Δίνει το έναυσμα, την ενθάρρυνση αλλά και την εγγύηση ότι η τρέχουσα πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι ακριβώς όπως μπορεί να την ονειρεύεται ο τουρίστας, ακόμη και ο πιο δύσπιστος ή επιφυλακτικός. Το μήνυμα είναι ότι η χώρα μας παραμένει ένας υπέροχος προορισμός, απλώς είναι πλέον και ασφαλής. Διότι πίσω από κάθε εμπειρία που θα ζήσει ο επισκέπτης στην Ελλάδα, υπάρχει υποδομή, φροντίδα και πιστή τήρηση των επιβεβλημένων διαδικασιών (υγειονομικά πρωτόκολλα). Αυτό που δείχνει η καμπάνια είναι ότι, πριν και πάνω από όλα, οι ελληνικές αρχές έχουν λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να προστατεύουν ατομικά κάθε τουρίστα, αλλά και να εμποδίσουν μια πιθανή διασπορά στην κοινότητα.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here