Νέες διεθνείς διακρίσεις για νεαρούς καλλιτέχνες της Σαντορίνης

Τρία έργα μαθητών της Art.t.o.S. (Art Team Of Santorini) είναι μεταξύ αυτών που κατάφεραν να διακριθούν στον φετινό διεθνή διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής Kanagawa Biennial World Children Art Exhibition, που διεξάγεται στην Ιαπωνία.

Πρόκειται για τις γεμάτες φαντασία ζωγραφιές της 7χρονης Καλλιόπης Λυγνού, του 6χρονου Φίλιππου Κακούσιου και της 10χρονης Σάρας Μπιλατσάι.

Όλα τα έργα που διακρίθηκαν, αν το επιτρέπουν οι συνθήκες τις πανδημίας, θα εκτεθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2021 στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης της πόλης Καναγκάου στην Ιαπωνία και ακολουθήσουν και διάφορα άλλα μουσεία. Εναλλακτικά, θα εκτεθούν διαδικτυακά. Θα τυπωθούν επίσης σε καταλόγους και αναμνηστικά αντικείμενα.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται ανελλιπώς ανά δύο έτη, με την υποστήριξη της UNESCO. Φέτος συνολικά συμμετείχαν παραπάνω από 8.000 παιδιά παγκοσμίως, ηλικίας 4-15 ετών. Στα 40 χρόνια του θεσμού, μόλις 15 παιδιά από όλη την Ελλάδα έχουν καταφέρει να βραβευτούν. Τα τέσσερα είναι από τη Σαντορίνη, καθώς εκτός των τριών φετινών, στην προηγούμενη διοργάνωση πριν από δύο χρόνια είχε διακριθεί η ζωγραφιά μιας ακόμη μαθήτριας των εργαστηρίων της Art.t.o.S.

Φέτος, από την Art.t.o.S. στον διαγωνισμό συμμετείχαν με τα έργα τους συνολικά 56 παιδιά από τα τμήματα εικαστικών, ζωγραφικής και χειροτεχνίας, υπό την καθοδήγηση των εικαστικών Χρήστου -Cesario- Αντωνιάδη και Γεωργίας Τρυψιάνη και με τη συνεργασία της αντιδημάρχου πολιτισμού Σοφίας Κίτσου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι η νέα γενιά του νησιού, παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία, θα συνεχίσει να ελπίζει, να ονειρεύεται να δημιουργεί και να παράγει πολιτισμό.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη