Από την Ιαπωνία στη Σαντορίνη – Το βραβείο στα χέρια της μικρής Άννας

Η μικρή Άννα Αντωνιάδη με το βραβείο στα χέρια. Μαζί της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Σοφία Κίτσου και οι δάσκαλοί της στα εργαστήρια του ART.T.O,S., Γεωργία Τρυφιάνη και Χρήστος-Cesarios-Αντωνιάδης

Ξεκίνησε από την Ιαπωνία, ταξίδεψε μέχρι τη Σαντορίνη και εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται στα χέρια της μικρής Άννας. Μιλάμε για το βραβείο Kanagawa που απέσπασε η ζωγραφιά της Άννας Αντωνιάδη από τη Σαντορίνη στον παγκόσμιο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής Kanagawa Biennial World Children Art Exhibition, στον οποίο πήραν μέρος 27.599 παιδιά.

Το έργο είχε τίτλο Traditional Festival of Santorini/Παραδοσιακό πανηγύρι στη Σαντορίνη και όπως περιέγραψε η Άννα στο συνοδευτικό κείμενο: “Κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου γίνεται εδώ στη Σαντορίνη το πανηγύρι του Κλήδονα. Οι άνθρωποι του νησιού ανάβουν φωτιές και πηδούν από επάνω για να διώξουν το κακό. Μετά ο κόσμος χορεύει. Υπάρχει πολλή χαρά, φαγητό και βαρέλια με κρασί από τον τόπο μας. Είναι ένα πολύ όμορφο πανηγύρι και γίνεται από τα πολύ παλιά χρόνια”.

Η Σαντορίνη εκπροσωπήθηκε στον διαγωνισμό από πέντε ακόμα παιδιά, όλα μαθητές των εικαστικών εργαστηρίων της Art Team of Santorini (ART.T.O.S), υπό την επίβλεψη των εικαστικών Γεωργίας Τρυψιάνη και Χρήστου -Cesario- Αντωνιάδη.

Τα έργα των παιδιών που βραβεύτηκαν, πρόκειται να ταξιδέψουν για τον επόμενο χρόνο σε διάφορες γνωστές γκαλερί και πολιτιστικούς χώρους ανά τον κόσμο, ενώ τελικός τους προορισμός θα είναι το Children’s Museum of Art στην πόλη Kanagawa, όπου και θα δημιουργηθούν κατάλογοι, ημερολόγια και άλλα αναμνηστικά με τα έργα των παιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σαραντάχρονη ιστορία του θεσμού, η Άννα Αντωνιάδη είναι μόλις το δωδέκατο παιδί από την Ελλάδα που αποσπά διάκριση.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη