Σύλλογος Ηλιαχτίδα: Θετική εξέλιξη για τη μεταφορά των μαθητών των Ειδικών Σχολείων

Για μια σημαντική εξέλιξη στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών που φοιτούν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) του Δήμου Θήρας ενημέρωσε ο  Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δήμου Θήρας “Ηλιαχτίδα”.

Όπως εξηγεί αρχικά, η μη έγκριση του ενδιαφερόμενου ιδιώτη μεταφορέα οφείλεται σε καθαρά νομοθετικά κριτήρια, καθώς το υποψήφιο όχημα δεν ήταν Δημοσίας Χρήσεως, κάτι που δεν υποστηρίζεται από τους νόμους της Πολιτείας για μεταφορά μαθητών.

Με πρωτοβουλία και διαμεσολάβηση της νεοεκλεγείσας Επάρχου Θήρας Ιουλίας Καραμολέγκου, συμφωνήθηκε με το ΚΤΕΛ Θήρας να δρομολογηθεί η ανάληψη του έργου μεταφοράς των μαθητών που φοιτούν στις ΣΜΕΑΕ μέχρι το τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους 2023-2024. Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Ηλιαχτίδα, θα επισπεύσει τις νόμιμες διαδικασίες της αρμόδιας επιτροπής ως προς την έγκριση της όλης διαδικασίας.

Για τα επόμενα σχολικά έτη, ο Σύλλογος θεωρεί πως θα υλοποιηθεί το πάγιο αίτημά του για μόνιμη μεταφορά των μαθητών που φοιτούν σε ΣΜΕΑΕ με ιδιόκτητο λεωφορείο του Δήμου Θήρας, για την άμεση αγορά του οποίου έχει δεσμευθεί ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Νίκος Ζώρζος.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη