Λιμενικό Ταμείο Θήρας: Νέα δεδομένα για το Αμμούδι

Νέα όρους για την εξυπηρέτηση επιβατών στην περιοχή του Αμμουδίου αποφάσισε το Λιμενικό Ταμείο Θήρας σε πρόσφατη (14/6) συνεδρίασή του, στον απόηχο των προληπτικών μέτρων της ΚΥΑ για αποφυγή έκθεσης σε κατολισθητικό κίνδυνο, ανακαλώντας παλιότερη (από το 2015) απόφασή του σχετικά με τη μεταφορά επιβατών κρουαζιέρας από τον όρμο Φηρών προς το Αμμούδι της Οίας.

Η απόφαση του 2015 προέβλεπε τη μεταφορά επιβατών κρουαζιέρας με λάντζες από τις 08:00 έως τις 11:00, για μέγιστο αριθμό 300 επιβατών ημερησίως. Καθόριζε επίσης μεταξύ άλλων και τα σκάφη ημερήσιων εκδρομών να επιβιβάζουν από το Αμμούδι έως 300 επιβάτες ημερησίως.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Θήρας Γιώργου Νομικού, τα τελευταία χρόνια η χερσαία λιμενική ζώνη του Αμμουδίου, που καλύπτει 472 τ.μ., δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους εκατοντάδες επισκέπτες που φθάνουν εκεί είτε με χερσαία είτε με θαλάσσια μεταφορικά μέσα, στη μικρή προβλήτα που διαθέτει εξυπηρετεί κυρίως το πλοιάριο που εκτελεί ημερησίως τρία επιδοτούμενα δρομολόγια Θήρα- Θηρασιά, για τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της Θηρασιάς, ενώ παρουσιάζει τεράστια αύξηση στην κίνηση επαγγελματικών τουριστικών σκαφών σε σχέση με την περιορισμένη χωρητικότητά της, τα οποία μεταφέρουν καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες.

Επισήμανε επίσης πως η μεγάλη συγκέντρωση επισκεπτών στη χερσαία λιμενική ζώνη του όρμου Αμμουδίου (ΦΕΚ 259Β/1966) εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια αυτών, καθώς και της ναυσιπλοΐας γενικότερα με όλες τις συνεπαγόμενες εκ τούτου δυσμενείς επιπτώσεις στον τουρισμό, ενώ η γεωλογική ιδιαιτερότητα του όρμου Αμμουδίου, που είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως περιοχή απείρου φυσικού κάλλους, υπαγορεύει την λήψη μέτρων προστασίας του.

Ανακαλώντας την απόφαση του 2015, το Λιμενικό Ταμείο Θήρας αποφάσισε στη χερσαία ζώνη λιμένα του Όρμου Αμμουδίου, στην προβλήτα Νο 1 & προβλήτα Νο 2, συνολικής έκτασης 534 τ.μ. να μην αναμένουν πάνω από 70 άτομα.

Επίσης, το σκάφος που εκτελεί τα τακτικά δρομολόγια Αμμούδι – Θηρασιά – Αμμούδι να έχει προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων σκαφών κατά την άφιξη, αναχώρηση και πρόσδεση στην προβλήτα του Αμμουδίου.

Τέλος, αποφασίστηκε η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης όλων των τροχοφόρων στη χερσαία λιμενική ζώνη Αμμουδίου, εξαιρουμένων των οχημάτων τροφοδοσίας των καταστημάτων κατά τις ώρες από 05:00 έως 10:00.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση εδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη