Αλλαγή πλεύσης για το Sun Princess – Στα Χανιά αντί της Σαντορίνης λόγω συνωστισμού

Τα "απόνερα" της κακής εφαρμογής του berth allocation system τα τελευταία χρόνια

Τελευταία ενημέρωση 13/4 – ώρα 18:00

Για την ακύρωση κάποιων προγραμματισμένων προσεγγίσεων του Sun Princess στη Σαντορίνη ενημέρωσε η Princess Cruises τους πελάτες της που είχαν κλείσει κρουαζιέρα για φέτος το καλοκαίρι με το νεότευκτο πλοίο της που ξεκίνησε τα ταξίδια του στη Μεσόγειο στα τέλη Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το cruisehive.com, η επίσημη εξήγηση της εταιρείας για την αλλαγή των προγραμματισμένων δρομολογίων του Sun Princess, που στάλθηκε με email στους πελάτες της, κάνει λόγο για “συνωστισμό κρουαζιεροπλοίων” που κατ’ επέκταση θα οδηγούσε σε μια συνολικά λιγότερο ευχάριστη εμπειρία για τους ταξιδιώτες, λόγω καθυστερήσεων στις δραστηριότητες πάνω στο νησί.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Θυμίζουμε ότι από την αρχή της φετινής περιόδου κρουαζιέρας, ο Δήμος Θήρας είχε προειδοποιήσει για 63 πολύ δύσκολες ημέρες, με τους επισκέπτες να ξεπερνούν το ιδανικό ημερήσιο όριο των 8.000 ατόμων, αφού η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε αλλάξει τις ρυθμίσεις του berth allocation system για τη διαχείριση των ροών κρουαζιέρας, υπολογίζοντας τις αφίξεις με πληρότητα μόνο στο 65% και θέτοντας ημερήσιο όριο τους 9.800 επισκέπτες.

Για παράδειγμα, στις 11 Ιουνίου η προγραμματισμένη άφιξη του Sun Princess, μέγιστης δυναμικότητας 4.300 επισκεπτών, θα συνέπιπτε με τις αφίξεις άλλων μεγάλων κρουαζιεροπλοίων, όπως του Odyssey of the Seas (5.498), του MSC Divina (4.100) και του Costa Fascinosa (3.780), φέρνοντας το νησί ακόμα περισσότερο “στο κόκκινο” και διαμορφώνοντας συνθήκες καθόλου ευνοϊκές για την εξυπηρέτηση και την ευχάριστη παραμονή των επισκεπτών.

Όπως φαίνεται, οι ίδιες οι εταιρείες αντιλαμβάνονται τις συνέπειες της αύξησης του αριθμού επισκεπτών κρουαζιέρας σε συνδυασμό με τον κακό προγραμματισμό των τελευταίων ετών και δε θέλουν να ρισκάρουν με παράπονα δυσαρεστημένων επιβατών, οπότε ανακρούουν πρύμναν προς άλλους προορισμούς. Στην περίπτωση του Sun Princess, αντί της Σαντορίνης, το πλοίο θα κατευθύνεται στα Χανιά.

Για τον σωστό προγραμματισμό του 2025 και για να αποφευχθούν ανάλογα προβλήματα συνωστισμού, ο Δήμος Θήρας έχει δηλώσει ότι το berth allocation system θα υπολογίζει τις πληρότητες στο 80%, ενώ θα ισχύει και πάλι ο κόφτης των 8.000 επισκεπτών ημερησίως.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη