Η Σαντορίνη λέει όχι στην κρουαζιέρα με “φούσκα”

Για τις αφίξεις από 1/7

Ενιαία θέση διαμόρφωσαν ο Δήμος Θήρας και οι φορείς της Σαντορίνης σχετικά με την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4/6, με τους εκπροσώπους των φορέων του νησιού να υιοθετούν τις προτάσεις που παρουσίασε ο Δήμαρχος, με τις οποίες συμφώνησε και το Λιμενικό Ταμείο Θήρας.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Θήρας, τα συμπεράσματα της συζήτησης συνοψίζονται στα παρακάτω:

α) Εκφράστηκε η ικανοποίηση όλων και τονίστηκε η θετική επενέργεια που θα έχει η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην ανάκαμψη της τουριστικής δραστηριότητας και της οικονομίας της Σαντορίνης.

β) Προβλήθηκε το γρήγορα διαμορφούμενο πλεονέκτημα της υγειονομικής θωράκισης της Σαντορίνης μέσα από την ιδιαίτερα ικανοποιητική πορεία του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού “Γαλάζια Ελευθερία”, την εκτεταμένη διενέργεια rapid test και την αυστηρή εφαρμογή των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλες τις επιχειρήσεις και τους χώρους μεγάλης επισκεψιμότητας.

γ) Τονίσθηκε η βούληση να συνεχισθεί η εφαρμογή του συστήματος χρονορύθμισης των αφίξεων και αναχωρήσεων των κρουαζιερόπλοιων στο νησί (berth allocation). Το σύστημα αυτό, το οποίο συμφωνείται μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών και ελέγχεται από ενιαίο ηλεκτρονικό κέντρο διαχείρισης, διασφαλίζει τον ομαλό και ασφαλή κατάπλου και απόπλου των κρουαζιερόπλοιων καθώς και την άνετη και ασφαλή διακίνηση των επιβατών τους εκτός νησιού.

δ) Εκφράστηκε η πλήρης διαφωνία με το κλειστό σύστημα bubble (προστατευτική φούσκα) το οποίο, υπό το πρόσχημα της υγειονομικής προστασίας, ορισμένες εταιρείες κρουαζιέρας, θέλουν να εφαρμόσουν κατά την έξοδο των επιβατών τους στη Σαντορίνη. Το σύστημα “all inclusive” στην κρουαζιέρα με τον απόλυτο έλεγχο της δραστηριότητας των επιβατών και εκτός πλοίου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Για τη Δημοτική Αρχή, το Λιμενικό Ταμείο και τους υπόλοιπους φορείς της Σαντορίνης, η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας πρέπει να γίνει με όρους αμοιβαίου οφέλους και για τις εταιρείες του κλάδου και για τα νησιά προσέγγισης της κρουαζιέρας. Στη Σαντορίνη “χτίζεται” εντατικά το τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία, έτσι ώστε να παρέχεται πλήρης υγειονομική προστασία στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού συμπεριλαμβανομένων και των επιβατών της κρουαζιέρας.

Υπό τις συνθήκες αυτές συμφωνήθηκε, ότι η Σαντορίνη από την 1η Ιουλίου, όταν πλέον η υγειονομική θωράκιση του νησιού θα είναι απόλυτη, σύμφωνα πάντα με το δελτίο τύπου, δεν θα δεχθεί την εφαρμογή του συστήματος bubble από καμία εταιρεία κρουαζιέρας που προγραμματίζει να προσεγγίσει το νησί.

“Με δεδομένα τα παραπάνω χαιρετίζεται απ’ όλους η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας και εκφράζεται η προσδοκία της γρήγορης ανάκαμψης του τουριστικού αυτού τομέα που συμβάλλει ουσιαστικά στην τόνωση της οικονομίας της Σαντορίνης”, καταλήγει το δελτίο τύπου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη