Απεβίωσε ο Καθολικός Επίσκοπος Φραγκίσκος Παπαμανώλης, πρώην Σύρου, Θήρας & Κρήτης

Τον θάνατο του Επισκόπου Φραγκίσκου Παπαμανώλη, πρώην Σύρου, Θήρας και Κρήτης, σε ηλικία 83 ετών, ανήγγειλε σήμερα (3/10) η Καθολική Επισκοπή Σύρου, Θήρας & Κρήτης.

Ο π. Φραγκίσκος Παπαμανώλης διορίστηκε Επίσκοπος Σύρου, Θήρας, Μήλου και Αποστολικός Τοποτηρητής Κρήτης στις 27/6/1974, από τον Πάπα Παύλο Στ’. Λίγους μήνες αργότερα, στις 20/10/1974, χειροτονήθηκε Επίσκοπος από τον προκάτοχό του, Σεβασμιότατο π. Γεώργιο Ξενόπουλο, αναλαμβάνοντας τα επισκοπικά του καθήκοντα.

Κατά τα 38 χρόνια της Eπισκοπικής του διακονίας, υπήρξε πρόεδρος διαφόρων Συνοδικών Επιτροπών, όπως της Συνοδικής Επιτροπής για την Κατήχηση, για την Ποιμαντική της Νεολαίας, για τη Θεία Λατρεία. Με δική του φροντίδα εκδόθηκαν σχεδόν όλα τα Λειτουργικά Βιβλία και έγιναν πλήθος άλλες εκδόσεις με θρησκευτικό περιεχόμενο, έργο πολύτιμο για την Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος. Το ίδιο πολύτιμη είναι η προσφορά του στην οργάνωση του Κέντρου Ιστορικών Μελετών της Καθολικής Εκκλησίας της Σύρου, της Βιβλιοθήκης της Επισκοπής, καθώς και του Πνευματικού Κέντρου Μεγάρου Γκύζη στη Σαντορίνη, όπου φιλοξενούνται πλήθος ιστορικών κειμηλίων, εκδόσεων, εγγράφων που αφορούν την ιστορία αιώνων της Καθολικής Εκκλησίας στα νησιά των Κυκλάδων.

Στις 2/7/2014, με την Επισκοπική Χειροτονία και ανάληψη των καθηκόντων του νεοεκλεγέντος Επισκόπου Σύρου, Θήρας και Κρήτης Σεβασμιοτάτου Πέτρου Στεφάνου, αποσύρθηκε από την ενεργό υπηρεσία, συνέχισε όμως μέχρι πρόσφατα να εργάζεται, προσφέροντας όλες τις δυνάμεις του στην υπηρεσία της Καθολικής Εκκλησίας.

Όπως έγινε γνωστό, η σορός του θα εκτεθεί σε προσκύνημα την Πέμπτη 5/10 στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στα Χρούσσα της Σύρου, από τις 10:00. Η εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί στις 15:00 την ίδια ημέρα, στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος. Ο ενταφιασμός του σκηνώματός του θα γίνει στο Καθολικό Κοιμητήριο Ερμούπολης.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη