Σαντορίνη: Απονομή βραβείων στους νικητές του 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Διηγήματος

Με την απονομή των βραβείων στους τρεις νικητές ολοκληρώθηκε ο 1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Διηγήματος για μαθητές Λυκείων Θήρας και Θηρασίας που διοργάνωσε το 2021 η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν “Αναζητώντας τη Θήρα στη Σελήνη”.

Το 1ο βραβείο (έπαινος και laptop) απονεμήθηκε στη Θεώνη Μωραΐτου, μαθήτρια της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου Θήρας, για το διήγημα “Η πτώση”, το οποίο διακρίθηκε για την ιδιαίτερα πρωτότυπη σύλληψη, την πλούσια φαντασία, τον εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό και το πλήθος των ευρημάτων στην αφήγηση.

Το 2ο βραβείο (έπαινος και tablet) απονεμήθηκε στη Μαριλένα Σαββίδου, μαθήτρια του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Θήρας για το διήγημα “Η στιγμή της Θήρας”, το οποίο διακρίθηκε για την αφηγηματική έντασή του, τις εύστοχες περιγραφές του και την ξεχωριστή δομή της ιστορίας, ως την κορύφωσή της και την ανατροπή.

Το 3ο βραβείο (έπαινος και tablet) απονεμήθηκε στον Ευάγγελο Λοξόπουλο, μαθητή της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Θήρας για το διήγημα “Ο Θήρας στη Σελήνη”, το οποίο διακρίθηκε για το σφιχτά δομημένο πλαίσιό του, τις προσεγμένες ιστορικές αναφορές και τους ζωντανούς διαλόγους του.

Η απονομή των τριών βραβείων έγινε στην γκαλερί έργων τέχνης “AK Asimis – Kolaitou“.

Τα διηγήματα που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό πρόκειται να δημοσιευθούν το επόμενο διάστημα σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπο της Θηραϊκής Εταιρείας. Το τρίτο θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα 28/3, το δεύτερο την επόμενη Δευτέρα 4/4 και το πρώτο την μεθεπόμενη Δευτέρα 11/4.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη